Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der er masser af nordmænd i store sejl- og motorbåde i Hellerup-ugen i Skagen i uge 29. Foto: Per Heegaard
Kort Nyt

DMIs månedsprognose lover ustabilt vejr til sejlerne i juli

Resten af juli byder på et lille temperaturdyk og pletvise regnbyger med sol imellem. I næste uge lyder det fx fra DMI: Stedvise regnbyger og til tider nogen sol. Og uden lidt kølig luftmasse vil give dagstemperatuer mellem 16 og 23 grader.

Af Troels Lykke |

Det bliver ikke nogen rekordvarm sommer til sejlerne i år, viser DMIs månedsprognose.

Langtidsmeteorolog Lisette Grenbom forklarer bl.a. om vejret i Danmark på DMIs hjemmeside.

Uge 30 (20.7 til 26.7)

Danmark vil ligge i en lidt kølig og ustabil luftmasse, som nærmest snøres af mellem de to højtryk og vil florere omkring Danmark i ugens løb. Det giver en svær situation for prognoser og meteorologer, med vekslende vejr fra sol til regnbyger, og formentlig en ret ujævn fordeling i landet.

Vinden kan også give lidt vindstød fra sig af og til, men ikke så blæsende som indeværende uge (uge 29).

Vejrmæssigt kan vi se frem til en uge med overskriften ”stedvise regnbyger og til tider nogen sol”.

Derfor kan både paraply og solbriller være faste elementer i tasken, og det være en hjælp at tjekke radarbilledet på dmi.dk, som viser den aktuelle nedbør, og hvor nedbøren bevæger sig hen de næste timer. Denne vejrtype kan til gengæld give nærmest kunstneriske skybilleder i lag, former og nuancer.

Den lidt kølige luftmasse vil give dagstemperatuer mellem 16 og 23 grader, og nattetemperaturer ned mellem 12 og 16 grader. Dog er der gode muligheder for lige så mange solskinstimer som normalt.

Nedbøren bliver ujævnt fordelt både i tid og sted, men samlet for hele landet sandsynligvis omkring det normale for juli.

uge 31 (27.7 til 2.8) skriver DMI blandt andet.: Af og til vil mindre højtryksrygge ”bølge” op over Danmark fra syd og give nogle dage med solskin og måske kortvarigt temperaturer over 25 grader.

Opsummeret vil ugen byde på helt regulært dansk sommervejr med nedbør, temperaturer og solskin omkring det normale, med velkendte små udsving i vejret, som forventes tidsmæssigt at kunne vare et par dage ad gange. 

Uge 32 ser for nuværende ud til at fortsætte med samme vejrtype som uge 31.

Kilde. DMI

content-loader
content-loader
content-loader