Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det italienske team har slået sig ned i Cagliari, hvor de første sejladser i AC75-bådene skulle være sejlet. Foto: Luna Rossa Prada Pirelli Team / Facebook

Det første AC75-stævne aflyses - Italien skulle have været vært

AC75'erne skulle mødes til første dyst på vandet i slutningen af april. En event, som coronavirussen nu sætter en aktiv stopper for. Det har ikke været muligt at udskyde sejladsen.

Af Sara Sulkjær |

Sejlsportsentusiaster verden over må væbne sig med tålmodighed. 

Om en måneds tid, den 23. april, skulle de topmoderne AC75-kølbåde, nyligt designet for den kommende America's Cup i 2021, for første gang have kæmpet på vandet ud for Italien. 

En sejlads, der grundet den omfattende corona-pandemi aflæses, inden bådene overhovedet har nået at sætte kurs mod Italien. 

Protokol sætter grænser

Det ærgrer ikke mindst hjemmebaneholdet Luna Rossa Prada Pirelli Team, der ikke overraskende havde set frem til at dyste foran den lokale fanskare:

- I over to år har vi med maksimalt engagement forberedt os til denne event, og vi håbede at sejle foran alle vores fans i Cagliaris farvand. En by, der med ekstraordinær varme har været vært for os, skriver teamet på Facebook

Sammen med de øvrige udfordrere har det italienske hold forsøgt at udskyde sejladsen. Et forslag, der dog ikke er muligt at gennemføre grundet sejladsens skarpe protokol, fastslår forsvarerne fra New Zealand.

Mødes (måske) i juni

Efter planen skulle den såkaldte 'Race Village' med en række aktiviteter for hele familien have åbnet dørene den 22. april, alt imens selve World Series-sejladsen var sat i kalenderen fra den 23. til 26. april.

Næste gang AC75'erne mødes på vandet bliver i stedet den 4. til 7. juni i Portsmouth - hvis det vel at mærke er muligt til den tid.

Læs mere om America's Cup her.

Kilde: America's Cup

content-loader
content-loader
content-loader