Gå til hoved-indhold
38-årige Jimmy Spithill skifter amerikanske Oracle ud med italienske Luna Rossa. Foto: PR-fotoKapsejlads
38-årige Jimmy Spithill skifter amerikanske Oracle ud med italienske Luna Rossa. Foto: PR-foto

Tidligere America's Cup-vinder går til Luna Rossa i 36. America's Cup

Den erfarne skipper, James Spithill, der har vundet America's Cup to gange, har skrevet sig på Luna Rossas holdkort. Hvad hans opgave bliver på Prada-holdet er endnu uvist.

Af Sara Sulkjær |

Den 36. America's Cup bliver med den yderst erfarne Jimmy Spithill på det italienske Luna Rossa. Det sker, efter at australieren ellers har været fast inventar på Oracle Team USA siden 2010.  

Her styrede han amerikanerne til sejr i 2010 og 2013, mens han og den øvrige Oracle-besætning i 2017 måtte se sig slået af Emirates Team New Zealand. 

Styrede første gang i 2000

Dengang var det 17 år siden, at den nu yderst erfarne sejler gjorde sit indtog i sejladsen. I år 2000, i en alder af blot 20 år, styrede Spithill for YoungAustralia, hvormed han blev den yngste America's Cup-skipper nogensinde. 

Hvorvidt Spithill atter skal stå ved roret, når sejladserne starter i slutningen af 2019, er endnu ikke bekræftet officielt. Sikkert er det blot, at italienerne får en yderst kompetent herre på holdet:  

- Med hans enorme sportslige og tekniske erfaring på high-performance sejlbåde, bringer Jimmy yderligere styrke til Team Luna Rossa, skriver Luna Rossa, for hvem Spithill også var rorsmand tilbage i 2007, på sin hjemmeside

Erfaring med enkeltskrog 

Mens America's Cup de sidste år er sejlet i flerskrogsbåde, har new zealænderne besluttet, at der i den kommende udgave skal konkurreres i både med ét skrog. 

Et faktum, der kan vise sig at være en fordel for Spithill, som blandt andet har vundet Sydney-Hobart-sejladsen og flere lignende internationale kapsejladser. 

Indtil videre er det blot de forsvarende mestre fra Emirates Team New Zealand og Luna Rossa, der har meldt sig på startlinjen. Andre teams har dog tiden foran sig - først i udgangen af 2018 skal tilmeldingen være nået løbsledelsen. 

content-loader
content-loader
content-loader