Gå til hoved-indhold
Udstyr
Ifølge Ronstan er det et banebrydende skift væk fra mekaniske spilaflaster, da den patenterede Constrictor®, opnår en dobbelt så stor holdekraft, i forhold til en traditionelle aflaster. PR-foto
Udstyr
IMOCA 60eren Hugo Boss bruger Constrictor.
Udstyr
Ifølge Ronstan er det et banebrydende skift væk fra mekaniske spilaflaster, da den patenterede Constrictor®, opnår en dobbelt så stor holdekraft, i forhold til en traditionelle aflaster. PR-foto
Udstyr
Udstyr
IMOCA 60eren Hugo Boss bruger Constrictor.

Ronstans patenterede Constrictor opnår dobbelt så stor holdekraft som traditionel aflaster

Constrictor er ifølge Ronstan et banebrydende skift væk fra mekaniske spilaflaster er. Constrictor opnår en dobbelt så stor holdekraft, i forhold til en traditionelle aflaster, ved at gribe tovværket i en tekstilstrømpe flettet af Technora aramidfiber. Hugo Boss-båden bruger det fx.

Af Troels Lykke |

Ronstan, med 140 ansatte, med hovedkontor i Melbourne, udvider i år deres distribution af den populære Constrictor Textile Rope Clutch til nu også, at omfatte det europæiske marked, hvor produktet leveres af Ronstan Denmark ApS i Vejle, der ifølge minbaad.dk har vældigt travlt, især i dette coronaår.

Constrictor er udviklet og fremstilles af Cousin Trestec, som dog bevarer distributionen i Frankrig.

Ronstans Elisa Mangani forklarer.

- Vi har distribueret dette innovative produkt i flere år i Australien og USA, samt leveret til en række europæiske bådebyggere. De nye produkter betyder, at vi nu vil arbejde tæt sammen med vores distributører for at gøre Constrictor bredt tilgængelig for sejlere over hele Europa. Med god lokal service og support. 

Et skift fra de mekaniske spilaflastere

Ifølge Ronstan er det et banebrydende skift væk fra mekaniske spilaflaster, da den patenterede Constrictor®, opnår en dobbelt så stor holdekraft, i forhold til en traditionelle aflaster.

Det sker ved at gribe tovværket i en tekstilstrømpe flettet af Technora® aramidfiber. Som en 'fingerfælde' indsnævrer strømpen tovværket ensartet og stadig tættere, når belastningen stiger, snarere end at klemme det fast imellem metalkæber.

Dette tekstil-på-tekstil greb er skånsomt over for tovværket, hvilket resulterer i langt mindre slitage på den dyre løbende rigning, forklarer Ronstan.

Line sikker frigørelse af greb

I stedet for et traditionelt håndtag har Constrictor® en kontrol line, der giver mulighed for en sikker og kontrolleret frigørelse af grebet.

Når linen er helt trukket tilbage, er faldet frit og kan derfor løbe uden friktion. Frigørelse af kontrol linen tillader nu strømpen, igen at klemme omkring tovværket og holde det i position.

Ekstraordinær holdekraft, skånsomt mod tovværket - uden metalkæber, og en vægtbebesparelse på op til 2/3 af en traditionel spilaflaster.

Den aktuelle IMOCA 60er Hugo Boss bruger Constrictor, herhjemme bruger Jens Quorning det også på sin hurtige Dragonfirer, der plejer at komme først rundt om Fyn.

Fra 6 til 14 mm rebdiametre

Constrictor® fås til rebdiametre fra 6 mm op til 14 mm.

For yderligere oplysninger om Constrictor-funktioner og tekniske specifikationer, klik her. Priser fås hos grossisten Palby Marine i Kolding

content-loader
content-loader
content-loader