Gå til hoved-indhold
Tur
Det var ikke helt meningen, at den nye båd, en Amigo 40 fra 1979, skulle købes allerede nu, fortæller Claes. Privatfoto

Claes købte mindre båd for at tjekke om familien ville sejle - nu har han købt en større

Hvis det stod til Claes Mørkeberg, havde han købt en +30 fod båd med det samme, men han vidste godt, han skulle finde ud af om det overhovedet var noget for familien. De besluttede derfor at købe en Spækhugger. (der er til salg). Nu har familien købt en Amigo 40.

Af Cille Rosentoft |

Claes Mørkeberg har mange år været uden båd. For to år siden solgte han sin elskede gamle bil, for at købe en båd og tage hul på sejlerlivet igen - nu med kone og børn ombord.

Claes krydsede Atlanterhavet i 2016 og har siden da drømt om at få egen båd igen. Lige nu har han faktisk to - en Spækhugger og en Amigo 40.

Claes Mørkeberg har lige været i Stubbekøbing for 4. gang inden for de seneste uger. Han er blevet bådejer og har været nede for at tømme båden for diverse udstyr, inden der tages hul på en lang vinter på land.

Claes har også været i Svanemøllen for at tage sin anden båd på land - en Spækhugger, som han har ejet siden 2018, hvor han endelig blev bådejer.

Bilen blev skiftet ud med en båd

Da Claes i 2018 besluttede at købe Spækhuggeren, lå der et par års overvejelser bag. Han havde nemlig krydset Atlanterhavet vinteren 2016 og fik der vakt ungdoms-følelser til live igen.

Han blev mindet om, hvilken følelse det giver ham at være på havet og være skipper på egen båd.

Men inden han kunne slå til og gøre noget ved drømmen, skulle han gøre op med sig selv, om interessen for gamle biler skulle skiftes ud med en båd. Pludselig var bilen solgt og Claes var ejer af Spækhuggeren, Svalen fra 1979.

Familien skulle overtales

Hvis det stod til Claes, havde han købt en +30 fod båd med det samme, men han vidste godt, at der lige lå et arbejde med at finde ud af, om det overhovedet var noget for familien.

De besluttede derfor at købe en Spækhugger, som dels koster mindre og dels er nem at komme af med, hvis det viste sig, at det ikke var noget for familien.

Spækhuggeren trængte til en kærlig hånd, til nye hynder, den fik også et søgelænder, så børnene (der ikke var vant til at færdes ombord havde lidt at støtte sig til).

Svalen, som de døbte den, tog dem på mange småture og familien vænnede sig til det og Claes’ plan var vellykket.

Corona-sommer satte gang i drømmene

Efter en lang sommer ombord på en lille båd uden pantry og med få sovepladser, blev beslutningen taget.

“Familien var klar. Vi har prøvet det af og alle trives i det. Nu har vi brug for flere muligheder, vi vil kunne lave mad ombord, tage længere stræk og have gæster på besøg. Det har vi taget konsekvensen af,” siger Claes og ser drømmende og virkelig glad ud, når jeg spørger til køb af den nye båd.

Ejer af to både

Det var ikke helt meningen, at den nye båd, en Amigo 40 fra 1979, skulle købes allerede nu. Men pludselig var hun til salg til en pris, som var realistisk og med muligheder som passer Claes ret godt.

“Jeg drømmer om at krydse Atlanterhavet igen. det ville da ikke gøre noget, hvis det var som skipper i egen båd. Det er faktisk en mulighed i vores nye Amigo. Men om familien er med på den, det tror jeg nu ikke. Det er godt at have drømme,” siger han til minbaad.dk.

Nu skal de skille sig af med den nyistandsatte Spækhugger og tager derfor i næste sæson hul på en ny slags sejlads. Men først er der lige istandsættelse af den nye båd, som vist også trænger til en ret kærlig hånd.

Claes’ gode råd til andre familier

Familiens gode råd til andre familier, der overvejer at anskaffe sig en båd:

Start med en lille og sikker båd, som du altid kan komme af med igen, hvis det viser sig at det ikke er noget for jer.

Øv dig igen og igen på både sejlads og havnemanøvrer. Så skaber du ro ombord og det smitter af på besætningen.

Sejl ikke for lange ture, før din familie er tryg ved det. De skal have lov at vokse med det, for ellers bliver det helt sikkert ikke en succes.

Når du kan se at familien er klar, så slå til og køb den båd, du drømmer om.

Fakta om den nye båd, Amigo 40:

Amigo 40 langturssejler, svensk koster fra Arne Arksunds bådbyggeri 1979. Tegnet af Carl Andersson og Olle Enderlein. L:9,36 m (31fod), bredde: 3,05, dybgang: 1,5m. 6.400 kg. Kutterrigget med dobbelte rulleforstag.

Fakta om Spækhuggeren:

Spækhugger Racing, årg. 1975, 24 fod, 4 sovepladser, skrogmateriale glasfiber, sejltype Bermuda Rig, bredde 2,44, dybde 1,45, 2400 Kg, LWL 6,31, motor Suzuki, 4 hk , benzin, hjemhavn Svanemøllehavnen. Til salg på mitbaadmarked.dk

content-loader
content-loader
content-loader