Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Din virtuelle IMOCA ligger klar på nettet. Screendump: Virtual Regatta

Forbered din IMOCA til Vendée Globe - virtuel tilmelding er åben

Det er nu muligt at melde sig på startlinjen, når e-udgaven af Jorden rundt-sejladsen Vendée Globe skydes i gang i november. Planlæg allerede nu din rute og køb ekstraudstyr til turen.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke kun 33 dygtige solosejlere, der den 8. november sætter kursen Jorden rundt. Også tusindvis af virtuelle sejlsportsfan vender stævnen mod det åbne hav, når den online udgave af sejladsen skydes i gang på selvsamme dato.

I virtuelle IMOCA'ere vil det online felt dyste om den eftertragtede sejr på den online spil-platform, Virtual Regatta, som netop har åbnet for tilmeldingen til E-udgaven af Vendée Globe.

Shop-amok

Her kan den enkelte bruger skabe sin egen IMOCA med de forskellige deltageres design, ligesom ruten kan planlægges og udstyr købes ind.

Som udgangspunkt får du tildelt 2.900 mønter, som du efterfølgende frit kan benytte til indkøbet af diverse udstyr. Drømmer du eksempelvis om at sejle Jorden rundt med foils, som blandt andre kendissen Alex Thomson gør det på sin Hugo Boss-båd, må du af med 2.640 mønter.

Kan du nøjes med et ekstra sejl til sejlads i hårdt vejr, skal du blot slippe 1.440 mønter - og har samtidig mulighed for at købe andet udstyr, blandt andet profesionelle spil. Slipper mønterne op, er det - naturligvis - muligt at hive dankortet op af lommen og tilkøbe ekstra.  

Det iskolde syd

Helt så enkelt er det næppe for de hårdføre solosejlere, der alene og uden stop undervejs skal tilbagelægge de flere tusinde sømil Jorden rundt.

Særligt det iskolde syd er en strækning, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på sejlerne - ikke kun i fysisk forstand:

- Det er meget forskellig på at stå på en bar og sige, at 'jeg skal deltage i Vendée Globe'. Det er en helt anden sag at hoppe rundt i 30+ knobs modvind i virkelig modbydeligt vejr. Hvis du kan være der og sige, at du fortsat ønsker at være det, da gør du det helt sikkert, forklarer den kvindelige skipper, Miranda Merron, til vendeeglobe.org.

Tilmeld dig det virutelle Vendée Globe her.

Kilder: Virtual Regatta og Vendée Globe

content-loader
content-loader
content-loader