Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
DIF yder støtte til sejlunionens initiativ om e-sejlads. PR-foto

Dansk sejlsport bliver virtuel - E-Sejlsportsliga for klubhold på vej

Under KDY’s E-aftenmatch og i samarbejde med E-sailing Denmark og Sejlsportsligaen afslørede Dansk Sejlunions direktør i denne uge på TV2 et nyt initiativ, der skal støtte op om sejlsporten de næste mange år.

Af Troels lykke |

Der arbejdes bl.a. på at etablere lokale e-sportsaktiviteter i sejlklubberne, E-Sejlsportsliga for klubhold og en masse andet.

Dansk Sejlunions direktør Christian Lerche sagde om baggrunden for initiativet: E-sejlsport er velegnet til klubaktivitet, men kan selvfølgelig også spilles hjemme eller i forbindelse med events, fortæller sejlsportsligaen til bådpressen.

"Jeg ser set stort potentiale i forhold til særligt unge e-sejlere og tror på, at det både fastholde sejlerne i sporten gennem vintersæsonen men også i perioder, hvor de ikke har båd. Vi kan også bruge det til at formidle hvad vores konkurrencer går ud på og styrke sejlernes taktiske færdigheder," siger Lerche.

Der er tale om en ny satsning for Dansk Sejlunion og derudover er unionen også blandt de første forbund under DIF til at anerkende e-sport på lige fod med andre mesterskaber. DIF yder støtte til sejlunionens initiativ.

KDY i front

Det nye tiltag er b.la. inspireret af de e-sportsaktiviteter, som KDY med stor hjælp fra de frivillige ’pirater’ i klubben har startet allerede sidste vinter. I klubben glæder en af initiativtagerne Mads Erhardt fra KDY’s Pirater sig over støtten til Dansk Sejlunion:

”Vi ser mange muligheder for at udvikle KDY e-sejladskoncept -herunder at tiltrække nye sejlere til klubben med det nye initiativ.

Det er jo fantastisk når Dansk Sejlunion får denne støtte, som kan bruges til at udvikle klubmiljøerne yderligere”.

Satser på Virtual Regatta

E-sejlsport er relativt nyt og har endnu ikke samme tilslutning som andre e-sportsgrene.

E-sejlsport kan spilles på flere platforme. Dansk Sejlunion satser i første omgang på Virtual Regatta, der på verdens plan er den største udbyder at e-sejlads og anerkendt af World Sailing, som både i 2018 og 2019 har gennemført verdensmesterskaber.

Findes i off-shore og in-shore version

Virtual Regatta findes i en off-shore og in-shore version, som begge kan spilles ganske gratis.

Der er ca. 2 millioner brugere på verdensplan der spiller Virtual Regatta, mens der er ca. 6.000 danske e-spillere. Det er et sportssimulationsspil, hvor spillere kan dyste mod hinanden enten som hold eller individuelt – gennem deres klub, i klublokalet eller hjemmefra.

E-sejlsport i dansk kontekst bevæger sig primært i to retninger. Individuel læring og klubholdsaktiviteter.

Begge de konkrete retninger vil blive understøttet af mesterskaber som lige nu er under forberedelse.

Der sigtes efter et mesterskab for individuelle sejlere samt et mesterskab for klubhold, som man også kender det fra Sejlsportsligaen.

E-Sailing Danmark er en sammenslutning af e-sportsinteresserede organisationer og frivillige der arbejder for at udbrede e-sejlads i Danmark.

content-loader
content-loader
content-loader