Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne i ligaen må nøjes med virtuel turnering i stedet. Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen dropper 3 stævner pga. Covid-19

Sejlsportsligaen har sammen med de respektive værtsklubber besluttet, at der ikke gennemføres de ellers planlagte events i foråret og sommeren 2020.

Af Troels lykke |

Der har været mange muligheder oppe at vende, inden beslutningen blev truffet. Kan der eksempelvis sejles i et andet format, der efterkommer de nye retningslinjer?

Et spørgsmål, som Sejlsportsligaen i sidste ende måtte svare nej til. Organisationen mener ikke, at formatet kan forsvares samtidig med, at retningslinjerne og sikkerheden er i top, fortæller Sejlsportsligaen til pressen.

Sejler E-Sejlsportsliga i stedet

Klubberne skal dog ikke føle sig snydt. Der er stadig mulighed for at komme ”på vandet” og besejre de tidligere mestre fra KDY og Frederikshavn.

Sejlsportsligaen lancerede i mandags en helt ny og anderledes liga - nemlig E-Sejlsportsligaen. E-Sejlsportsligaen er en virtuel liga, hvor klubhold dyster mod klubhold i Virtual Regatta, som er en online e-sejlsportsplatform.

Første start går lørdag den 25. april kl. 10.00.

Du kan læse mere og tilmelde jeres klub her: www.sejlsportsligaendk/e-sejlsportsligaen

Alt fremrykkes til 2021

- Det er en virkelig svær beslutning at skulle gå fra den vanlige våde liga  til den landelige slags, men vi ser ingen andre mulighed. Vi har prøvet at se på, hvordan der kan sejles og holde sejlerne adskilt på land, forklarer Nynne Ammundsen fra ligaen og uddyber:

- Men facit er jo, at sejlere skal sidde tæt og arbejde sammen på J/70-båden. Der er bådskift med mere, en dårlig cocktail i bestræbelsen på at undgå smittespredning.

Skovshoved gennemføres forhåbentlig

Ligaen forventer at kunne sejle fjerde stævne i Skovshoved. Det bliver 1. divisonsholdene, der først skal på vandet, og 2. divisionsstævnet er rykket to weekender frem til d. 12.-13. september. Det fjerde stævne vil ikke være et finalestævnet. Der arbejdes på en turneringsstruktur tilpasset omstændighederne.

Som det ser ud nu, rykkes al planlægning og stævner med mere til 2021. Deltagergebyret for de stævner, der ikke sejles, genbruges således også til næste år.

Følgende stævner udskydes:

  • 1. stævne, LYNÆS
    • D. 30.-31.5 2020
    • D. 6.-7.6.2020
  • 2. stævne, AALBORG
    • D. 20.-21.6.2020
    • D. 27.-28.6.2020
  • 3. stævne, MIDDELFART
    • 8.-9.8.2020
    • 15.-16.2020

Den økonomiske situation er endnu ikke bestemt, men diskuseres lige nu med Sejlsportsligaens bestyrelse. Så snart der er kommet en løsning på plads, udsendes disse til de deltagende klubber.

WOW Regatta gennemføres

WOW, kvindernes Women On Water-netværk, forventer at gennemføre deres stævne. 

Det sker dog med ændringer i henhold til nyeste sikkerhedstiltag. Der forventes at blive åbnet for tilmeldingerne efter midt-maj.

content-loader
content-loader
content-loader