Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I flere år har Lukas Mohr gjort sig bemærket som én af landets absolut bedste e-sejlere. Foto: Youngsters / Frederik Sivertsen

22-årige Lukas Mohr er Danmarks bedste e-sejler

Den unge KDY'er var bedst ved weekendens første officielle DM, der blev sejlet fra stuer over hele landet. Også flere udenlandske sejlere deltog.

Af Sara Sulkjær |

At invitere gæster til kaffebordet for efterfølgende selv at sætte skeen i det mest udsøgte kagestykke. For mange et uhøfligt træk, men ikke desto var det netop, hvad unge Lukas Mohr i weeekenden gjorde under det første officielle danmarksmesterskab i e-sejlads.

Her snuppede den 22-årige e-sejler den eftertragtede DM-titel ved stævnet, som han selv sammen med klubkammerater fra KDY stod i spidsen for.

Tyrker på andenpladsen

Hele 12 prikker i de i alt 18 sejlede runder står Mohr noteret for. Det sender ham direkte på førstepladsen med 33 nettopoint, mens stævnets andenplads sluttede med 42 point. 

Grundet sit tyrkiske ophav går sølvmedaljen dog til sejladsens tredjeplads, Jeppe Borch, der følger lige efter med 46 point. 

På podiets sidste plads har KDY'eren Felix Jacobsen slået sig ned. 60 nettopoint og top-3-placeringer i 13 af de 18 afholdte sejladser var nok til at sikre Jacobsen en af DS-mesterskabsmedaljerne.

De ti bedste i medal race

Stævnet var det første officielle, virtuelle danmarksmesterskab, hvor i alt 47 sejlere fra ind- og udland lørdag kl. 10.00 sad klar ved tasterne. Flere sejladser var på menuen, hvori sejlerne gradvist blev sorteret fra, således at blot de ti bedste var på startlinjen ved det sidste og afgørende medal race. 

Et medal race, som sikrede Jeppe Borch placeringen som nummer to og dermed bedste dansker. Da sejlerne medbragte deres point fra de tidligere sejladser ændrede dette dog ikke den samlede stilling og Lukas Mohrs første officielle danmarksmesterskab i e-sailing.

content-loader
content-loader
content-loader