Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I tre døgn drev to tanzaniere på Det Indiske Ocean, inden de blev skyllet i land. Foto: YouTube

Fragtskib smed to personer over bord - nu erklærer besætningen sig skyldige i mordforsøg

Kaptajnen og seks kinesiske besætningsmedlemmer byggede en tømmerflåde til de to blinde passagerer, inden de overlod dem til en uvis skæbne i Det Indiske Ocean. En skæbne, der meget vel kunne have fået en dødelig udgang, indrømmer kineserne.

Af Sara Sulkjær |

Det var frygten for coronavirus, der i slutningen af marts fik besætningen på et kinesisk fragtskib til at kaste to blinde passagerer over bord

En handling, der kunne have kostet de to mænd livet. Det indrømmede kaptajnen og de seks besætningsmedlemmer fredag, hvormed de erklærede sig skyldige i mordforsøg. 

Det skriver TV 2 på deres hjemmeside.

Tre sømil til land uden årer

De blinde passagerer, der begge var fra Tanzania, havde sneget sig ombord på fragtskibet Top Grace i sydafrikanske Durban.

På havet blev de dog opdaget af de kinesiske besætningsmedlemmer, som valgte at handle drastisk og smide de to personer over bord for at undgå den farlige coronasmitte.

Med sig havde de blinde passagerer to flasker vand, en redningsvest og en hjemmebygget tømmerflåde, der skulle bringe dem de tre sømil til fastlandet - uden årer. En destination, som de nødstedte nåede tre døgn senere.

Undgår fængsel

Selvom handlingen meget vel kunne have kostet de to tanzanianere livet, slippper besætningen for fængselstraf. 

Ved at betale en bøde på 160.000 sydafrikanske rands, svarende til omkring 58.000 danske kroner, undgår kaptajnen et fem år og tre måneder langt ophold i fængslet, mens besætningen kunne nøjes med at slippe omkring 20.000 kroner pr. mand. 

Kilde: TV 2 

content-loader
content-loader
content-loader