Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Top Grace forlod havnen i Durban mandag den 23. marts. Foto: Google Maps

Kinesisk fragtskib anklaget for at smide to personer over bord

De blinde passagerer, som var klatret ombord, mens skibet lå i havn, måtte tilbringe to døgn på havet. De påstår de nødstedte ifølge de sydafrikanske myndigheder, der nu undersøger sagen.

Af Sara Sulkjær |

Adrenalinen har sandsynligvis pumpet på højtryk i to tanzanianeres blodårer, da de den 23. marts satte hænder og fødder på et solid fortøjningstov og sneg sig ombord på fragtskibet Top Grace.

Hvad der var det præcise formål med tanzanianernes risikable færd er uvist - men to døgn i Det Indiske Ocean var næppe én af drømmescenarierne.

I havet med redningsvest

Ikke desto mindre blev det den alvorlige konsekvens for de to blinde passagerer, da deres tilstedeværelse  ombord på fartøjet blev opdaget.

En opdagelse, som besætningen på det kinesiske fragtskib først gjorde, efter at Top Grace havde forladt havnen i sydafrikanske Maydon Wharf:

- Da de blev opdaget, mens de skjulte sig på skibet, efter at det var stævnet ud, påstår de, at de blev kastet over bord med en redningsflåde, redningsveste og nogle vandflasker, forklarer The South African Maritime Safety Authority (SAMSA) ifølge Offshore Energy.

Skyllet op på strand

To dage tilbragte de nødstedte i Det Indiske Ocean, inden de blev skyllet op på Zinkwazi-stranden på Sydafrikas østkyst.

I samarbejde med de sydafrikanske politimyndigheder undersøger SAMSA nu hændelsen nærmere.

Kilder: Offshore Energy og Maritime Danmark

content-loader
content-loader
content-loader