Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I fremtiden vil klapbroen kun blive åbnet fire gange i døgnet. Foto: Anna Ratajczak
Kort Nyt
I fremtiden vil klapbroen kun blive åbnet fire gange i døgnet. Foto: Anna Ratajczak

Nykøbing Falster-sejlere festede over klapbro forbliver i Guldborgsund

De lokale lystsejlere har i det seneste halve år gået i uvished om, hvorvidt de i fremtiden vil kunne sejle gennem klapbroen. Torsdag var der derfor fest på broen over Guldborgsund i Nykøbing Falster, efter klapbroen fortsætter. Se lokale fotos.

Af Troels lykke |

- Vi har bevaret gennemsejlingen af Guldborgsund, og den kamp vi har gjort for det, mødtes vi for at fejre, fortæller Per Thomsen, der er koordinator for Sejlklubberne i Guldborgsund, som er en sammenslutning af alle de lokale sejlklubber.

- Det var så stor en oplevelse, at man fik gåsehud. Det var den største prik over i’et, man kunne tænke sig for fejringen af denne meget vigtige beslutning, tilføjer han til TV 2 Øst (se video fra sejler Anna Ratajczak).

Til kamp for bevarelse

Broen ved Nykøbing Falster, der også kaldes Frederik IX's Bro, ligger som en prop i indsejlingen til det smalle farvand mellem Lolland og Falster. Men en broklap har siden broens opførelse i 1962 tilladt lystsejlerne at passere igennem.

Denne broklap har Sund & Bælt, der er ansvarlig for at opgradere broen i forbindelse med landanlægget for den nye Femern Bælt-forbindelse, imidlertid arbejdet for at gøre fast.

Men som TV2 ØST onsdag aften kunne fortælle, vedtog et bredt flertal bag anlægsloven for jernbanebroen over Guldborgsund, at den også fremover skal være en klapbro.

Her fandt man ikke grundlag for at mene, at en kraftig stigning i jernbanetrafikken i fremtiden skulle være uforeneligt med de lokale interesser i sejlsport og sejlerturisme.

Kilde: TV 2 Øst

content-loader
content-loader
content-loader