Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Helsingør Sejlklub er klar til at tage imod de glade sejlere - på behørig afstand og med en løbende dialog med DS og myndighederne. Arkivfoto

Sjælland Rundt navigerer i corona: Fokuserer på single- og doublehand, mens sociale indslag aflyses

- Vi håber, at der bliver åbnet op for større forsamlinger på mere end ti personer, men de sociale arrangementer på havnen før og efter kapsejladsen er aflyst, siger stævnleder Christian Gravad om Sjælland Rundt, der starter 25. juni.

Af Troels lykke |

Der er stadig to måneder til Sjælland Rundt, og løbsledelsen håber på, at omstændighederne er mere normale til den tid. Men de sociale arrangementer bliver dog skåret fra, lyder det i en pressemelding fra Helsingør Sejlklub.

Stævnet er af de faste holdepunkter i kapsejladskalenderen, som i år er indskrevet den 25. juni.

Kapsejladsen med start fra Helsingør bliver dog ikke, som den plejer, fortæller Sjælland Rundt-skipper, Christian Gravad:

- Vi ved, at det ikke bliver præcis samme koncept, som vi kender. Vi håber, at der bliver åbnet op for større forsamlinger på mere end ti personer, men vi har allerede taget beslutningen om at aflyse de sociale arrangementer på havnen før og efter kapsejladsen. Samtidig har vi valgt at fokusere mere på single- og doublehand-løbene, som vi startede for et par år siden. Vi håber, at mange griber udfordringen og melder sig til.

Vigtig sejlads for klubben

Løbsledelsen gør, hvad den kan for, at Sjælland Rundt kan blive afholdt. Det er en vigtig del af den årlige arbejdsgang for de frivillige i klubben, og samtidig en meget vigtig kapsejlads for de faste sejlere.

Dog er det vigtigt, at konceptet og alt det praktiske gentænkes, så det bliver sikkert at være med for både sejlere og de frivillige.

- Da vi ikke ved, hvordan verden ser ud til den tid, og hvad regeringen åbner op for d. 10. maj, arbejder vi med flere scenarier. For eksempel at skippermødet bliver afholdt online, og bureauet bliver mere virtuelt, end vi normalt ville gøre. Vi tager de forholdsregler, som myndighederne pålægger os, understreger Gravad.

Netop myndighederne kommer til at spille en større rolle end normalt. Både Dansk Sejlunion og politiet har været i dialog med Helsingør Sejlklub.

Indtil videre er opfordringen at fortsætte planlægningen af kapsejladsen, men huske at holde afstand og ikke skabe større forsamlinger.

Alle kan få pengene tilbage

Der kommer også en beroligende udmelding til alle, der har tilmeldt sig, og til dem som overvejer det. Det vil være muligt for alle både at trække sig i sidste øjeblik og få pengene tilbage, fortæller Christian Gravad:

- Alle får selvfølgelig deres penge tilbage, hvis vi bliver nødt til at aflyse kapsejladsen. Men vi kommer også til indføre, at alle kan trække sig i sidste øjeblik og stadig få deres penge tilbage. Det kan jo være, de selv bliver ramt af sygdom eller også bliver nervøse for at deltage. Så synes vi, det er mest fair, at alle kan tilmelde sig uden at skulle bekymre sig om deres deltagergebyr.

Forhåbentligt bliver det ikke nødvendigt, men det er svært at vide, hvad der sker om otte uger. Helsingør Sejlklub står i hvert fald klar til at tage imod de glade sejlere - på behørig afstand og med en løbende dialog med sejlunionen og myndighederne.

Der er allerede over 45 tilmeldte til sejladsen. Her melder du til.

content-loader
content-loader
content-loader