Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det var en flok glade sejlere, der fredag aften kunne lægge Buksesnedkeren til kaj i Helsingør. Foto: Sjælland Rundt

Sjælland Rundt: Buksesnedkeren først efter knap 30 timers sejlads

Fredag kl. 17.43.03 krydsede one-off-raceren mållinjen i den lange distancesejlads. Det er endnu uvist, hvem der tager den samlede sejr efter DH. Tyve både sejler fortsat.

Af Sara Sulkjær |

Selvom Buksesnedkeren, der kom til verden i 1988, efterhånden er blandt de ældre både i de danske kapsejladsfelter, lader den ikke stå tilbage for de nyere, moderne og ofte hurtige bådkonstruktioner. 

Heller ikke i årets Sjælland Rundt, hvor den tyve meter lange racer som den første kunne sejle over mållinjen ved Helsingør efter at have tilbragt 1 døgn, 5 timer, 43 minutter og 3 sekunder til søs. 

Regnemaskine på overarbejde

En flot tid, der dog ikke er lig en adgangsbillet til podiets øverste trin. Efter DH-mål placerer den aldrende kapsejler sig på sidstepladsen i sit løb, der ifølge den foreløbige resultatliste føres af det tidligere Team Hansen i båden 'Palby Marine', en Elliott 35SS. 

Om løbssejren kan forvandles til en samlet sejr i Sjælland Rundt 2019 ved hverken arrangører eller sejlerne selv. Først når præmieoverrækkelsen skydes i gang kl. 15.00 vil den endelige vinder med sikkerhed kunne hædres:

- Der er en række tal, der skal indtastes, så vi regner i øjeblikket på højtryk. Lige nu er intet afgjort, understreger Martin Anfeldt fra arrangørklubben i Helsingør lørdag formiddag overfor Minbaad.dk.

X-99-sejler mistede roret

På havnen har han de seneste mange timer kunnet følge, hvordan glade og stolte sejlere har kastet fortøjningerne efter den udmattende distancesejlads, der blev lukket op i en hård vind torsdag middag: 

- De fik en lidt hård start, men de fleste nåede at runde Sjællands Odde, inden det blev mørkt. Herefter fulgte vinden dem det meste af vejen rundt, hvorfor mange sejlede for spiler i de 4-6 sekundmeter. Generelt har det ikke været super, super hårdt, forklarer en tilfreds Anfeldt.

Trods de fornemme vindforhold måtte 19 besætninger kaste håndklædet undervejs. Én gik på grund, én knækkede masten, mens en X-99-sejler mistede roret og af redningsmandskab blev bugseret i havn i Kerteminde.

Tyve både kæmper fortsat for at nå havnen i Helsingør. Følg dem via TracTrac her.

content-loader
content-loader
content-loader