Gå til hoved-indhold
Henrik Poulsen på sin Centerline 40 i regn i Vesterhavet. Foto: Morten LinnebjergKapsejlads
Henrik Poulsen på sin Centerline 40 i regn i Vesterhavet. Foto: Morten Linnebjerg

Middelfart-hold Danmark rundt Offshore på 6 døgn

Henrik Poulsen og to gaster sejlede sidste år Danmark Rundt inshore, nu tog de turen ud i Vesterhavet i offshore-udgaven, 925 sømil på 6 døgn og 5 timer. Start i Kiel i Centerline 40.

Af Troels Lykke |

Stefan Myralf og en 11 mand stor  besætning på VO 60er sejlede i 1999 Danmark Rundt Offshore rundt, der er 700 sømil lang, ifølge KDY, der afholder sejladsen. Dengang tog turen tre døgn og 8 timer.

Den rekord bliver svær at slå. Og Henrik Poulsen var da også omtrent den dobbelte tid om det. Turen, der gik styrbord rundt med start i Kiel tog da også 6 døgn og 5 timer.

Først var det 12 timer for motor og gennem nogle sluser i Kielerkanalen og derefter gik starten i Kielerkanalen ved Bruunbüttl.

19 m/sek. i Vesterhavet

Til minbaad.dk forklarer 52-årige Henrik Poulsen, der kom i mål søndag aften.

- Vi startede i 2 m/sek. og medstrøm og efter seks timer kom vi ud i Vesterhavet, hvor vinden tog til helt op til 19 m/sek., det var forbløffende mildt, men der var da 4 meter høje bølger, men vinden stod i syd, og vi kom op og surfe 18,5 knob, forklarer Henrik Poulsen, der sejlede med sin kæreste Charlotte Kämpfner og vennen Morten Linnnebjerg.

Ved Hanstholm gik det galt da spileren røg i et pust og en skæv sø, hvor båden skar op og spileren flængede, derefter var der kun en gennaker tilbage som flyvesejl.

Derefter blev Læsø og Anholt rundet om styrbord, hvorefter der var kryds ned mod Helsingør. Da Christiansø og Bornholm var rundet styrbord om døde vinden og alle sejl blev taget ned.

Super fed tur

- Vi lå i fem timer og tog sejlene ned da de stod og blafrede pga. doven sø. Da vi kom op til Rüggen kom der en kæmpe sky og inden for 30 sekunder blæste det 20 m/sek. i torsdags, vi nåede lige at få bjærget gennakeren, jeg håber den overlevede, har ikke tjekket den endnu, sejlene blafrede en del, kan jeg godt fortælle, siger Henrik Poulsen, der kom i mål i Kiel.

- Det har været en super fed tur. Det ene døgn tager jo det andet og jeg synes vi har været heldige med vinden og med meget lidt kryds. Jeg håber meget andre vil prøve turen, siger Henrik Poulsen.

Om få dage starter Danmark Rundt inshore i øvrigt for singlehand-sejlere.

Se sejladsens rute via Keep Sailing

Spiler flængede ved Hanstholm. Normalt skal man være 4 om bord i sejladsen, men fynboerne fik dispensation af Dan Ibsen fra KDY til kun at være 3 på båden.

Centerline 40 Sonic i Kielerkanalen.

Morten Linnnebjerg styrer på turen, der gik nonstop.

Henrik Poulsen styrer i Vesterhavet, hvor det regnede i 16 timer. Det tog to døgn at sejle fra Kielerkanalen til Skagen.

Sådan så det ud før spileren flængede ved Hanstholm. En V0 60er, LM 22 og Molich 10-meter har også taget turen før. KDY startede offshore-sejladsen i 1995.

content-loader
content-loader
content-loader