Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jernbanebroen blev indviet i 1938. Foto: YouTube

Bro over Limfjorden skal kunne åbnes for lystsejlere - men løsning mangler

Det skal fortsat være muligt for skibstrafikken at passere gennem Jernbanebroen ved Aalborg, understreger transportminister Benny Engelbrecht. Den afgørende brik, der skal sikre passagen, mangler fortsat.

Af Sara Sulkjær |

Fremtiden kører på el.

Det gælder også i togtrafikken, hvor monteringen af en række køreledninger i øjeblikket er på tegnebrættet i Aalborg, således at eltog i fremtiden kan anvende den hurtige overfart via Jernbanebroen over Limfjorden.

En bro, som 10.000 erhvervs- og lystfartøjer årligt passerer igennem. Det skriver Nordjyske.

Ikke planer om fastsvejsning

Et lignende scenarie er på dagsordenen i Guldborgsund. Her frygter sejlerne en permanent lukning af Frederik IX's Bro, der vil få store følger for lystsejladsen i området.

Så store konsekvenser for omlægningen dog ikke i den nordvestjyske fjord, understreger transportminister Benny Engelbrecht (S):

- Banedanmark har oplyst mig, at der ikke er planer om fastsvejsning af broen,og dermed er der ingen planer om at begrænse skibspassagen gennem Limfjordens østlige del, forklarer ministeren ifølge Nordjyske.

Arbejder på løsning

Alligevel kan sejlerne endnu ikke fralægge sig de nervøse panderynker.

Den altafgørende løsning, der skal sikre, at køreledningerne monteres på en sådan måde, at broen fortsat kan åbnes for skibstrafikken, er endnu i nordjydernes søgelys. 

En løsning, som måske skal findes længere mod syd, skriver ING. Læs mere om det her.

Kilde: Nordjyske

content-loader
content-loader
content-loader