Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom fik en optimal optakt til VM, da hun i starten af februar vandt Europacuppen i Portugal. Foto: Neuza Pereira

Anne-Marie Rindom indleder sit VM-forsvar med en førsteplads

Den forsvarende verdensmester tog søndag hul på VM-stævnet i Melbourne. En prik i første sejlads og en tredjeplads i anden sikrer Rindom en øjeblikkelig andenplads.

Af Sara Sulkjær |

Danske Anne-Marie Rindom fik en drømmestart ved verdensmesterskabet i Melbourne.

En prik i søndagens første og enlige sejlads sendte sejleren helt til tops i tabellen sammen med franske Marie Barrue, der tilsvarende var først over linjen i den anden af de to fleets.

Bouwmeester på tredjepladsen

En enkelt sejlads lykkedes det ligeledes at afvikle mandag. Her må den forsvarende verdensmester tage til takke med en samlet tredjeplads, hvilket sender Rindom direkte mod stævnets andenplads.

Hun er ét nettopoint efter Maud Jayet fra Schweiz, mens den evige rival, hollandske Marit Bouwmeester, er lige efter som 3'er.

Det skriver Sejlerlandsholdet på Facebook.

Mesterskabets anden dansker, den unge Anna Munch, kan samtidig overnatte på den samlede 43. plads efter hendes 29-15-serie.

 

Finaleserie fra onsdag

I alt er 105 sejlere er til start ved VM. De første tre dage (til og med tirsdag) er sejlerne delt i to kvalifikationsfelter, mens det onsdag til fredag gælder finaleserien, hvor alle de bedste samles i guldfeltet.

Verdensmesterskabet fungerer samtidig som det sidste stævne i Laser Radial-sejlernes OL-udtagelse. En udtagelse, som med stor sandsynlighed falder ud til Rindoms fordel.

Se de foreløbige resultater fra VM her.

content-loader
content-loader
content-loader