Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
32 både var til start i 100 Mil i Fjorden. Kun én måtte kaste håndklædet i ringen undervejs. Foto: 100 Mil i Fjorden

Melges 32 slår rekord i Limfjordssejlads - 100 sømil på 15 timer, 5 minutter og 33 sekunder

Kapsejleren Pelle P føjer endnu en sejr til CV'et. Denne gang i 100 Mil i Fjorden, der havde 32 besætninger til start. Flere rekorder blev slået undervejs.

Af Sara Sulkjær |

Svag vind fra skiftende retninger. Den ærgerlige udsigt, som 32 tilmeldte besætninger i årets 100 Mil i Fjorden vågnede op til torsdag, dagen før Limfjordssejladsens start.

Fredag formiddag – et par timer før bådene blev sendt afsted - var stemningen vendt. En mere jævn vind fra vest og 5-6 sekundmeter fik smilene til at vokse - og vejrudsigten holdt stik, dog med en periode sidst på eftermiddagen og først på aftenen med lidt svagere vind.

Rekord slået med ét minut

Alle bådene kom da også fint fra start til en indledning, der bød på Limfjordens barske side med regn og til tider vind af hård styrke, men efter et par timer blev vinden mere konstant, og regnen ophørte.

- Bådene lå som trukket ud på en lang snor gennem Sallingsund, og rundt omkring i feltet fandt flere kampe sted mellem de forskellige både. Men nogle var gennemgående hurtigere end alle de andre, hvilket især var de store både, som sejlede forbi de øvrige både, forklarer stævneleder Otto G. Jensen, Struer Sejlklub, i en pressemeddelelse.

Ikke mindst Pelle P fra Struer Sejlerklub, der deltog i 31-35-fods-klassen, havde vind i sejlene. Melges 32'eren med Michael Hornstrup ved roret og Rene Østergaard som gast slog den bestående over alt-rekord med omkring ét minut, da de efter 15 timer, 5 minutter og 33 sekunder krydsede mållinjen.

X4.3 på titeljagt

Som bådene i løbet af lørdag morgen gik i mål, stod det klart, at over alt-rekorden ikke var den eneste, der stod for fald.

Næsthurtigst rundt på banen var båden Sixtus, en X4.3 fra Struer Sejlklub, ført af skipper Harry Laustsen med Hans Erik Pedersen som gast. I tiden 15 timer, 6 minutter og 37 sekunder slog duoen rekorden for de største både fra 40 fod og derover for two-handed. 

Ligeledes blev det til en ny rekord for de store både i singelhanded-gruppen, idet La Maj,  en Hanse 461 ført af Henning Pedersen fra Struer Sejlklub, sejlede rundt i tiden 15 timer, 31 minutter og 29 sekunder.

Bedst i bådstørrelsen 36-40 fod singelhanded var Le Famme ført af Kim Basland fra Struer Sejlklub, og i samme bådstørrelse two-handed formåede Misty med Søren Christiansen og Jørgen Dragsbæk ombord at være først over linjen.

Festmiddag trods corona

For bådene i gruppen under, 31-35 fod, blev singlehand-vinderen Mikkel Frederiksen i Hanse 312'eren Handsome. Solosejleren formåede at forbedre den eksisterende med imponerende fire timer, da han gik i mål i tiden 18 timer, 4 minutter og 45 sekunder. 

Two-handed-båden Sejlerbixen, en J/80 ført af Bo Bjerre Dam og Jens True, tog sejren for de mindre 26-30-fods både, mens Freddy Kristensen i tiden 17 timer, 27 minutter og 32 minutter forbedrede sin egen rekord med omkring tre timer i selvsamme gruppe for solosejlere. Det skete i Solus Alta'en Altanativ.

Blandt sejladsens yngste både formåede CB66-sejlerne Klaus Rønn Madsen og Mikkel Larsen fra Bork at lægge de 100 mil i hækbølgen på 17 timer, 25 minutter og 31 sekunder, hvorefter de sammen med sejladsens øvrige deltagere kunne gå ombord i en lækker festmiddag. 

- Alle sejlerne blev hyldet og fik diplom som bevis for den gennemførte præstation, og der blev fordelt præmier blandt alle sejlerne, hvilket kunne lade sig gøre, fordi en hel del sponsorer har valgt at støtte arrangementet, understreger Otto G. Jensen.

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader