Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Struer Sejlklub står bag Limfjordens største kapsejlads, 100 Mil i Fjorden. Foto: 100 Mil i Fjorden

Nord- og vestjyderne mødes til 100 Mil i Fjorden - må undvære fælles frokost og festaften

Det sociale aspekt er skåret fra distancesejladsen grundet covid-19, der har forbudt forsamlinger over ti personer og brug af klubhusene. Men sejladsen er vigtigst og skydes i gang den 19. juni.

Af Sara Sulkjær |

De sejler i Limfjorden - også selvom coronatiderne fortsat har sat dele af samfundet i bero, og kapsejladser de sidste måneder er aflyst på stribe.

Om knap tre uger, den 19.-20. juni, kan Limfjords-sejlerne og de øvrige tilmeldte til distancesejladsen 100 Mil i Fjorden derfor se frem til en spændende og intens kapsejlads i den friske, corona-venlige luft.

Små startfelter

Med de restriktioner, som Dansk Sejlunion har indført for udøvelsen af sejladser i danske farvande, kan det dog kun lade sig gøre at udføre startfelter med højest ti sejlere på linjen. 

Et antal, der passer fint til konceptet for 100 mil i Fjorden, hvor de enkelte starter blot opdeles i flere med mindst 15 minutters interval, hvis dette bliver nødvendigt.

Sejladsbestemmelser, kommunikation med videre før, under og efter sejladsen gennemføres desuden digitalt eller med mobiltelefoner, hvormed smitterisikoen ligeledes mindskes.

Sejladsen er vigtigst

Til gengæld gør forsamlingsreglerne og dermed brugen af klubhusene, som de i øjeblikket er defineret fra Dansk Sejlunions side, det umuligt at gennemføre den sociale side af stævnet. 

- Struer Sejlklub vurderer, at det vigtigste ved arrangementet er, at den gennemføres som sejlads. Det er i forvejen småt med kapsejladser i tiden, hvorfor selve sejladsen gennemføres, forklarer arrangørerne om beslutningen om fortsat af afvikle kapsejladsen.

I øjeblikket afventer klubben nye udmeldinger den 8. juni 2020 og håber i den forbindelse, at der lukkes op for, at den sociale side med frokost i klubhuset før starterne og festaftenen i klubhuset lørdag aften kan gennemføres som normalt, eller med de tilpasninger der måtte vise sig nødvendige.

Eventuelle forandringer afspejles i deltagergebyret, lover Struer Sejlklub, der løbende vil opdatere deltagerne.

Læs mere om 100 Mil i Fjorden her.

content-loader
content-loader
content-loader