Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

De bedste sejlsportsvideoer siden årtusindskiftet er fundet - se dem her

Tre unikke filmklip fra sejlsportens verden hædres i Mirabaud Sailing Video Award-konkurrencen, der i årets specialudgave dækker alle sejlsportsfilm siden år 2000. Sammenklippet video fra offshore-sejlads tager hovedprisen.

Af Sara Sulkjær |

Utallige timers optagelser fra tre års offshore-sejlads kortet ned til tre minutter. En vanskelige opgave, som Martin Keruzoré i foråret kastede sig over i forbindelse med corona-nedlukningen. 

Mandag gav det langsommelige arbejde pote. Da hovedprisen i Mirabaud Sailing Video Award, som kårer de bedste sejlsportsvideoer siden år 2000, blev uddelt online, var det franskmandens navn, der blev råbt op.

- At sammensætte disse optagelser til tre minutter var en kompliceret øvelse, der tog mig lang tid, men jeg ville vise en anden version af offshore-sejlads, forklarer vinderen til sailingvideoaward.com. 

Se videoen øverst i artiklen.

Sejlsportens Cannes-festival

Over 200 sejldage på blandt andre Volvo Ocean Race-både og Mini 650'ere ligger til grund for Keruzorés video, der af en kompetent jury blev udpeget som samlet vinder af filmkonkurrencen: 

- Det er en stor ære at vinde denne konkurrence. Mirabaud Sailing Video Award er Cannes-festivalen for sejlsportsmiljøet. Medlemmerne af juryen stemte efter tre præcise kriterier, du skal have en masse færdigheder for at vinde den, forklarer en begejstret Keruzoré. 

På andenpladsen lander Bertrand Duquenne med filmen 39H, der har Vendée Globe-sejler Miranda Merron som hovedperson, mens Sarah Broadbent og filmen Harness the Hurricane tager den sidste podieplads.

Ikonisk video fra Vendée Globe

Også den almindelige sejlsportsfan har de sidste uger haft mulighed for at afgive sin stemme i publikumskonkurrencen. En konkurrence, der blev vundet af Artur Sikorski med filmen Time Always Wins.

Samtidig går den eftertragtede Special Award til produktionsselskabet Nefertiti, der med instruktør Hervé Borde i spidsen i unikke optagelser viser kampen mellem Alex Thomson og Armel Le Cleac'h i Vendée Globe 2016-17:

- Denne video, der er blevet ikonisk, viser disse både og sejlere, som ingen nogensinde har set dem før, skriver Mirabaud Sailing Video Award om filmen, som kan ses nederst i artiklen.

Kilde: Mirabaud Sailing Video Award

content-loader
content-loader
content-loader