Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Smittespredningen er nu højere end den har været i mange måneder og det er de yngre som pt bliver smittet hyppigst, men det er alle ved stævnet som kan blive udsat for smitte, fortæller stævneleder Claus Møller Christensen fra Harboe Cup. PR-foto
Kapsejlads
Smittespredningen er nu højere end den har været i mange måneder og det er de yngre som pt bliver smittet hyppigst, men det er alle ved stævnet som kan blive udsat for smitte, fortæller stævneleder Claus Møller Christensen fra Harboe Cup. PR-foto

Harboe Cups jubilæumsstævne i Skælskør udsættes til 2021 - corona ville ødelægge sikkerhed

Forsamlingsforbuddet på 100 personer ødelægger endnu et stævne. - Det er med stor beklagelse, at vi med de nuværende forholdsregler omkring corona bliver nødt til at aflyse årets stævne, fortæller stævneleder Claus Møller Christensen. Harboe Cup har ofte over 400 sejlere på besøg.

Af Troels Lykke |

Harboe Cup skulle i 2020 fejre 50 års jubilæum, men det bliver Skælskør Amatør-Sejlklub desværre nødt til at udsætte, forklarer stævneleder Claus Møller Christensen.

Han forklarer videre om stævnet, der skulle være sejlet sidste weekend i september:

Det er med stor beklagelse, at vi med de nuværende forholdsregler omkring corona bliver nødt til at aflyse årets stævne og udsætte jubilæet til 2021. Vi forventede ellers midt på sommeren, at vi ville være i stand til at leve med de forholdsregler, som var i udsigt til at gælde omkring stævnet.

Men forsamlingsbegrænsningen er ikke som forventet blevet hævet, og smitten i Danmark som helhed er desværre også steget. Disse forhold går desværre imod en afholdelse af stævnet. 

Aflyser på grund af sikkerhed

Vi aflyser stævnet, fordi vi ønsker at bevare fokus på sikkerheden, både på land og på vand.

Såfremt vi skulle gennemføre stævnet, skulle vi have begrænsninger for antal deltagere og antal træner-/følgebåde, hvilket i sidste ende vil være at gå på kompromis med sikkerheden på vandet.

Når vi sejler Harboe Cup, kommer der typisk mere end 50 træner-/følgebåde med gennemsnitligt to personer i hver, og alle disse indgår i sikkerheden.

De kan kaldes/ringes op, hvis vejret skulle udarte sig negativt og dermed hjælpe sejlerne. Det vil vi ikke gå på kompromis med, selvom der også ville være færre sejlere.

Med det antal deltagere ,vi normalt er ved Harboe Cup, også i en reduceret form, vil der derudover også skulle sættes begrænsninger for, hvor mange voksne der må komme med for hver enkelt sejler.

Skulle opdeles i zoner

Såfremt man har flere sejlere med, kan man ikke bevæge sig frit fra et område til et andet. Alle landfaciliteterne skulle opdeles i zoner, og når man først var tilmeldt én zone, måtte man ikke komme i andre zoner.

Det gælder bureauer, til- og afrigning, præmieoverrækkelse, protestbehandling og mange flere områder. 

Det kan vi ikke binde an med, da vi også har vores mange frivillige at tage hensyn til.

Vi samler til et stævne som Harboe Cup frivillige, sejlere, trænere mm. fra hele landet, og det er vores ansvar, at det også er sikkert for dem at hjælpe ved et stævne som vores.

De yngre smittes i øjeblikket

Smittespredningen er nu højere, end den har været i mange måneder, og det er de yngre, som i øjeblikket bliver smittet hyppigst - men det er alle ved stævnet, som kan blive udsat for smitte. En smitterisiko, der er størst på land, også selvom vi er udenfor.

Derudover ville det, såfremt vi skulle gennemføre stævnet, være uden muligheder for bespisning eller overnatning, hvilket også i sidste ende vil være en udfordring for de deltagende og forældre. Vi vælger også at tage beslutningen nu, så der er mulighed for at ombooke de bestillinger, som er gjort. 

Skælskør Amatør-Sejlklub og Harboes Bryggeri prioriterer sammen med Dansk Sejlunion sikkerheden højt, og vi må desværre i sidste ende erkende, at den bedste model for jubilæet ikke er i 2020.

Men vi glæder os til at se jer alle i 2021. Stævnet afholdes som normalt den sidste hele weekend i september, hvilket er den 25.-26. september 2021, forklarer Claus Møller Christensen, stævneleder for Harboe Cup.

content-loader
content-loader
content-loader