Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Stævnet er specielt fordi det både er det stort stævne - altid blandt de to største jollestævner i Danmark - og fordi det ofte er afslutningsstævnet for fleste sejlere. Foto: Skælskør Amatør Sejlklub

Danske mestre skal findes ved Harboe Cup - 12 jolleklasser deltager i efterårsklassiker

Skælskør Amatør-Sejlklub arrangerer igen i år Harboe Cup for en lang række jolleklasser i Storebælt og på Skælskør Fjord. Det bliver som sædvanligt et stort jollestævne, hvor der vil være deltagelse af 12 forskellige jolleklasser. 120 frivillige er aktive under stævnet.

Af Troels Lykke |

Fra de yngste på 9-10 år i Optimist C rækken til de ældste i Europe og ILCA7 klasserne, kommer der igen cirka 300 sejlere, plus forældre, trænere og tilskuere til Skælskør i weekenden den 23-24.. september.

Der sejles blandt andet om DM for både den olympiske ILCA 6 klasse for kvinder og ILCA 7 klassen samt ungdoms DM for Tera Sport. Derudover skal der kåres yderligere 5 klassemestre (hvilket er det samme som DM, blot uden officiel titel), fortæller Claus Møller Christensen fra Skælskør Amatør Sejlklub.

Stævnet er specielt fordi det både er det stort stævne - altid blandt de to største jollestævner i Danmark - og fordi det ofte er afslutningsstævnet for fleste sejlere. Mange føler at stævnet er ligesom 3 mindre og hyggelige stævner, hvilket især for nybegyndere i Optimist C, gør det til en god og tryg oplevelse. 

Sejlads ud for Skælskør Nor, Fjord og ud for Kobæk Strand

Der sejles på Skælskør Nor, Fjord og ud for Kobæk Strand og der vil være rig mulighed for at se jollerne sejle, eller blive klargjort før og efter sejladserne. Oplevelsen for sejlerne ved Kobæk Strand og Skælskør Nor  er speciel fordi de normalt sejler ud fra en havn. 

Der kan de søsætte jollen ved en bro, uden de skal i vandet først. Men når sejlerne ved Kobæk strand eller på Noret skal starte, så sker det jo fra stranden/bredden og dermed når sejlerne at få et dyp i vandet først. 

Optimistjollerne som sejler på Fjorden, søsætter som normalt fra Skælskør Amatør-Sejlklub. På Skælskør Nor sejler Tera Sport, Tera Pro og Feva jollerne søsættes lige ud for Skælskør Plejecenter. Lørdag går første start kl. 11.00 på alle baner, mens første start søndag er kl. 10.00. 

Resultater og præmieoverrækkelse forventes at være klar søndag eftermiddag mellem kl. 15.30 og 17.00 afhængig af vejret. Langtidsudsigterne ser fornuftige ud, og sejlklubben håber at vindstyrken som loves holder. 

120 frivillige

Heldigvis har sejlklubben mange frivillige og 120 personer er klar til at sørge for at lægge baner til sejlerne, stå for forplejning gennem hele weekenden og sørge for logistikken både før, under og efter stævnet. 

Ud over de mange frivillige står samarbejdspartnere og sponsorer altid klar når Harboes Bryggeri og Skælskør Amatør-Sejlklub inviterer til ‘afdansningsbal’ på vandene omkring Skælskør. Uden denne store hjælp fra Slagelse Kommune og de mange sponsorer, ville klubben ikke kunne få stævnet til at hænge sammen.

De mange støtter og samarbejdspartnere tæller blandt andet Pro-Safe A/S, Orkla A/S, Smartos Telte, One Sails, Palby Marine, Winner Optimist og Aarhus Seashop. 

Læs mere: harboecup.dk/

content-loader
content-loader
content-loader