Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jon vasker Matcher 31 før sejladsen rundt om Saltholm. Foto: Anders Dylov
Kapsejlads
Kapsejlads
Jørgen Jensen til højre styrer spiler. Foto: Anders Dylov

Matcher 31 med Dylov og co. vandt Saltholm Rundt overalt i frisk vind

- Vi gik helt samme fart som Grand Soleil 43 og Sun Fast 3600 og var stadig første båd efter 25 min., da vi runder Middelgrundsfortet, fortæller Matcher 31-skipper Anders Dylov fra Langelinje Lystbådehavn. Anders Dylov og mandskab vandt den 22 sømil sejlads overalt efter DH.

Af Troels Lykke |

Endnu en dejlig sommerdag og med frisk vind, så vi kan sejle rundt i korte bukser!

Dagen før har vi Matcher 31'eren på land for vask og tjek af bunden. Samtidig har Jan Hansen fra North Sails lige leveret vores nye spiler på 75,7 kvm2, en forøgelse på 10% i forhold til den gamle. Eller plus 6 kvm2. Den bliver testet på vej til Trekroner Fortet, forklarer Anders Dylov fra Langelinje Lystbådehavns Bådelaug (LLB) til Minbaad.dk.

Sejleren fortæller videre:

19 både er mødt op til start på en god lang linje med læ mærkefordel.

Vi vandt starten

Vi vinder starten ved læ mærke med fuld fart i båden og spileren sat øjeblikkeligt, linjen er passeret, da Langelinje-reglerne foreskriver denne begrænsning af sikkerhedsmæssige årsager.

Den nye spiler trækker virkelig godt i en agtentværs vind, nu hjælper det også, at den føres 33 cm. højere end det gamle.

Vi går helt samme fart som henholdsvis Grand Soleil 43 og Sun Fast 3600 og er stadig første båd efter ca. 25 min., da vi runder Middelgrundsfortet, hvor vi skifter til Code 0-sejlet og holder farten på omkring 9 knob med top på 10.

Det gør, at vi kommer rundt om kompaskosten vest for Flakfortet sammen med de to store ovennævnte både, langt foran feltet. Vores gode fart undrer da også Claus, skipper på Grand Soleil 43, Min Jente.

Vind tiltaget til 9,5 m/sek.

Vinden er tiltaget og ligger på 9,5 m/s. Vi når lige at skifte fra genua til fok inden kompaskosten, derfra er der tæt bidevind til næste kompaskost og så et mindre kryds under broen, hvorefter vinklen igen bliver åben til en foran for tværs frem til kompaskosten ved Dragør.

Derfra halvvind til mål.

Vi prøver at sætte Code 0-sejlet, men det lykkes ikke, og da der kommer meget kraftige vindstød, hvor vi alene med fok og fuldt storsejl skærer op, forbliver vi med den sejlføring.

23 sekunder efter Luffe 40

Da Mads Korsgaard i Luffe 40’eren kommer forbi os ved lufthavnen, hæfter vi os på hans hækbølge, og det hjælper. Vi kommer i mål blot 23 sek. efter ham. Vi er fjerde båd i mål!

Resultatlisten taler sit tydelige sprog – men viser også, at det er en hurtig tur rundt med en snitfart på 6,34 knob for os, og alle både er i mål indenfor fem kvarter.

Vi har super – ja, perfekt bådhåndtering hele vejen rundt og ingen skader, heller ingen frokost før målgang.

Efterfølgende er der moleøl og grill i Langelinejehavnenens Lystbådelaug til langt ud på aftenen, det er super hyggeligt, hvor vi slutter af med en GT på det flotte træskib Gain, en skærgårdskrydser rigget som Yawl og ejet af Holstein.

Resultater:/cms/Clublangeliniehavn/ClubImages/LLB_2020 resultater_20200822_SRC.pdf

Logbog

Saltholm Rundt fra LLB - lørdag, den 22. august 2019

Placering: # 1 – Overalt af 19 både!

Sejlads: Saltholm Rundt fra LLB, Styrbord rundt.

Log: 22 sømil, start og mål ved Trekroner Fortet - mærke B

Vejr: Sol, 28 grader C

Vind: 7-10 m/s fra sydvest

Sejl: Storen, genua og fok, Ny spiler + Code 0

Besætning: Jonas, Jørgen Jensen, Kaare, Simon, Jon og Anders

Top tre:

1. Chroma, Matcher 31

2. Astarte II, Sun Fast 3600

3. Obione, Express

content-loader
content-loader
content-loader