Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses XP33eren fra Sejlklubben Sundet. Arkivfoto: Anki
Kapsejlads
Arkivfoto: Anki Hansen

XP33 Hendrix vinder både Saltholm Rundt og Hven Rundt ved Nat 2022  

Peter Maagøe Petersen med gasterne Lars Bechsgaard, Poul Junker-Poulsen, Henrik Kromann Knudsen, Jens Tørsløv, Morten Brix Vestergaard og Thomas Plum har gjort det godt i X-Yachts XP33, der blev produceret i en kort årrække. Læs også om båden og københavnerholdet.

Af Troels Lykke |

Peter Maagøe Petersen, skipper på XP33 fra Sejlklubben Sundet, forklarer til minbaad.dk om holdets to sejre:

Saltholm Rundt (SRC) - en skøn dag med 4-6 m/sek.

Det var en skøn dag med 4-6 m/sek. fra øst og sol op af dagen. 

Vi bliver lidt klemt i starten af Torben Falholts Sunfast 3600 ”Astarte II” (nybagt danmarksmester i Juelsminde) samt Claus Gildbergs Grand Soleil 43 ”Min Jente”, men følger trods lavere mål godt med på kryds rundt om Middelgrunden og Flakfortet for at være 3-400 meter efter ved Saltholms Nordøstbøje.

Derefter begynder en intens jagt med først Code 0 og så spiler ned mod Øresundsbroen, hvor vi meter for meter mindsker afstanden til Sunfast 3600, for at være ca. 4 minutter efter ved bøjen godt syd for Dragør.

På det lange kryds tilbage mod Trekroner spiser vi fortsat meter, for til sidst at lykkedes med at gå forbi blot halv sømil før mållinien. Ude foran har Min Jente ”arbejdsro” sejladsen i gennem – men det lykkes os alligevel at vinde overalt med godt 1 minut ned til Min Jente og knap 10 minutter ned til Sunfast 3600 på korrigeret tid.

Sejladsen blev arrangeret af Langelinie Lystbådehavns Bådelav

Og i næste sejlads gik det også godt forklarer Peter videre:

Hven Rundt ved Nat - flot aften i 3-6 m/sek.

Flot aften med 3-6 m/sek. fra nordvest og pletvis regn med smuk regnbue over Sverige – banen gik fra Svanemøllen mod nord i modstrøm med Hven om styrbord og derefter retur – i medstrøm.

Det betød åbne kurser og vi sejlede med Code 0 og AWA (Apparent Wind) på 50 grader det meste af tiden på nær 2 korte spilerben nord om Hven. Vi sejler på nær lidt mærkeforvirring ved Hven en pletfri sejlads med fart i båden – mellem 8 og 9 knob hele vejen tilbage til København.

Man ligger med forskudte løb mere alene på denne sejlads og skal bruge mere energi på at holde kampånden oppe.

Vi kommer i mål efter 3 timer, 57 minutter og 52 sekunder – 19 sekunder hurtigere end vores egen omsejlingsrekord fra 2021 – hvilket giver overaltsejr ca. 2 minutter igen foran Torben Falholts Sunfast 3600 og vores hårde rival X99 Mille (der ellers altid vinder!). Resultatliste

Resulater sejlklubbenkbh.dk/hven-rundt-ved-nat/

Om båden XP33

Vi er fantastisk glade for denne performer. Den sejler fantastisk godt på kryds – trods størrelsen (33 fod) sejler vi som regel lige op med noget større både.

Efter vi har fået Code 0 er vi begyndt at bruge bovspryd (som er svært at sejle hjem på op/ned-baner), hvilket giver masser af fart mellem AWA 40 og AWA 80 grader – ellers hedder det spiler. Vi fik i 2018 nye 3Di-sejl fra North, hvilket har givet et kæmpe løft i performance.

Om  holdet

Vi er begyndt at sejle sammen for 5-6 år siden, relativt uerfarne, men med stigende formkurve. Vi har i år haft glæde af stor stabilitet i fremmøde og backup og er efterhånden godt sammensejlede.

Vi har et rigtig godt miljø om bord og har samme ambitionsniveau om at gøre det godt hver gang – og samtidigt have det sjovt.

At vi vinder i år skyldes først og fremmest et super mandskab som gider være med og tale performance konstant på de længere sejladser. Samt at vi har en stor ro i båden også når tingene driller.

content-loader
content-loader
content-loader