Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Martin Kirketerp fra Aarhus sejler også TP52er for Platoon. Men han er også hyret af Jonas Høgh-Christensen på det danske GP50er team, Holger Danske. PR-foto
Kapsejlads

Martin Kirketerp skadet på Holger Danske GP50'eren - slog skulder alvorligt

Mandag faldt den 37-årige grinder Martin Kirketerp på den foilende katamraran under træning i Sydney, hvor der lørdag sejles årets første stævne. Det bliver nu uden den tidligere OL-guldvinder, der er tilbage fra hospitalet. Opdateret kl. 13.09.

Af Troels lykke |

Martin Kirketerp mangler på det danske SailGP-team, når holdet lørdag den 29. februar sejler med i serien i Sydney. Det skriver Denmark SailGP Team by Rockwool på deres fanside på Facebook.

Han har beskadiget sin skulder under træning. Det skete mandag, hvor grinderen faldt på båden under sejlads - og ikke ud af båden, som vi skrev tidligere. 

Et par crash

En skanning på hospitalet i Sydney viser, at skulderen er så slemt tilredt, at han ikke kan sejle, hvorfor han må hjælpe holdet fra en ny rolle:

- Han kommer tilbage til holdet som en terminator, siger CEO for danskerne, Jonas Høgh-Christensen.

Det er ikke et helt ufarligt legetøj, danskerne foiler i. De har allerede rundet de 48,7 knob.

Samtidig har holdet allerede lavet et par crasch, som alle teams gør, men de er, ifølge Minbaad.dk's oplysninger, ikke væltet.

Piver og hyler med 48,7 knob - meget intenst

For to uger siden talte vi med Martin Kirketerp, der kunne fortælle, at pulsen virkelig er højt oppe under sejlads, og at han derfor også træner sin kondi ud over vægttræning.

- Det er en hård fysisk båd at sejle, og det er meget, meget intenst. Når man sejler 48,7 knob, så piver og hyler det, forklarer Kirketerp, der i 2008 vandt olympisk guld i 49er med Jonas Warrer. 

Siden har han levet som professionel sejler i blandt andet Volvo Ocean Race og senest i TP52-klassen.

Se holdet træne i Sydney

Se også en følsom Jonas Høgh-Christensen fortælle om holdet

content-loader
content-loader
content-loader