Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Sønderborg Yacht Clubs Chia Pirates sejrede i E-Sejlsportsligaen

Vinder af computersejladsen blev Frederik Klakk Jeppesen fra Sønderborg Yacht Clubs Chia Pirates. Han fortæller: - Jeg var naturligvis spændt før finalestævnet gik i gang. Taktikken var først og fremmest at undgå kritiske fejl og straffe.

Af Troels lykke |

Der var opbakning fra landets klubhold til at starte ud med hele to divisioner da E-Sejlsportsligaen annoncerede at nu var der mulighed for sejladsaktiviteter, trods lock-down, hvor der ikke måtte sejles.

Format var at bruge mest mulig fra den kendte Sejlsportsliga, tilpasset den virtuelle verden i spillet Virtuel Regatta Inshore, fortæller Nynne fra Sejlsportsligaen.

Det blev til to divisioner på computeren, J/70’er som bådtype, 5 op- og nedrykkere og masser af korte og intense sejladser. Ligeledes var der undervejs LIVE speak og kommentering for at underholde publikum direkte fra Facebook.

Nye klubber på banen

Mange af de klubber som sejler i den vanlige Sejlsportsliga gæstede naturligvis også E-Sejlsportsligaen, men der var dog også nye klubber med, herunder: Aalborg, Skive, Vallensbæk, Præstø.

Sidstnævnte satte sammen med Skive mange andre til vægs med stævnesejre i de korte og intense sejladser, selvom de ikke er kendte i Sejlsportsligaens format.

Udskiftere undervejs

Ligesom i Sejlsportsligaen, var der to divisioner med 18 klubhold i hver. Klubberne har kunne skifte sejler fra stævne til stævne, og det har mange af klubberne gjort for også at udbrede e-sejlads i de lokale klubber.

Sønderborg Pirates, KDY Sharks, Faaborg, Horsens, Bandholm Eagles, Hellerup Highfliers med flere var blandt de klubber som har udskiftet sejlere undervejs.

Al kommunikation med sejlerne har foregået via en kommunikationsplatform kaldet Discord, med skippermøde og hvor alle sejlere har lavet check-in. Arrangørerne har dermed kunne se hvilke sejlere der sejlede til hvilke stævner.

Taktik og fokus på starterne

Sæsonvinder af 1. division 2020 blev CHIA PIRATES fra Sønderborg Yacht Club, som også vandt 3. og 5. stævne. Finalen blev sejlet af Frederik Klakk Jeppesen: 

”Jeg var naturligvis spændt før finalestævnet gik i gang. Taktikken var først og fremmest at undgå kritiske fejl og straffe,” siger vinderen.

Der dømmes i Virtual Regatta efter kapsejladsreglerne som man kender dem (næsten i hvert fald). 

Frederik fortsætter.

”Mine starter gik for det meste rigtig fint og derefter sørgede jeg for at dække nærmest forfølgere godt af (KDY Sharks og Skive Scorpions)”. CHIA Pirates er de lokale helte fra Sønderborg Yacht Club.

5 stævner og en final 5 

De deltagende klubber blev i et indledende kvalifikationsstævne inddelt i to divisioner efter deres placering, Herefter var der kamp til hvert stævne i hver af de to divisioner.

Stævnevindere                   1. division                             2. division

  1. stævne                    Roskilde Eagles                          Dragør DS
  2. stævne                    Skive Scorpions                          Ho Bugt Herrings
  3. stævne                    Chia Pirates                                Dragør DS
  4. stævne                    Hellerup Highfliers                      Ho Bugt Herrings               
  5. stævne                    Chia Pirates                                 Dragør DS

Se alle resultaterne under rankings på sailranks.com / https://sailranks.com/v/regattas/1602 og https://sailranks.com/v/regattas/1703

Læs mere om E-Sejlsportsligaen: www.sejlsportsligaen.dk

Se eller gense sejladserne på Sejlsportsligaens Facebookside: https://www.facebook.com/sejlsportsligaen/?ref=bookmarks

content-loader
content-loader
content-loader