Gå til hoved-indhold
Redaktøren
Det er cool at sejle med min nye code zero på den her måde, der er ikke brug for spilerstage. Fotos: Troels Lykke
Redaktøren

Jeg kunne ikke rulle Code Zero ind - panik før stenmole i Grenå i min Boheme 10-m

Jeg skulle lige til at rulle min nye, hurtige Code Zero ind, men linen var røget ud af tromlen, og jeg surfede 8-9 knob lige mod en stenmole. Samtidig røg et tovværk i skruen (troede jeg), da jeg sejlede ind til Grenå i 7-8 m/sek. Og Code Zeroen blafrede.

Af Troels Lykke |

Det var ellers gået så godt, efter jeg i ti timers medvind-sejlads havde sejlet fra Korshavn på Fyns Hoved og til Grenå.

Men jeg kom for sent i gang med at rulle min cirka 30 kvm Code Zero ind, som jeg havde spilet meget af vejen - uden en spilerstage.

Tovværk ud af rullen - stenmole kom nærmere

Da jeg 300 meter før Grenå Havn skulle rulle sejlet ind, var tovværket røget ud af rullen, så jeg skulle rulle det ind manuelt, mens jeg sejlede 7-8 knob lige mod stenmolen - med selvstyrer.

F... hvor jeg begyndte at svede. Nu skal der virkelig tænkes hurtigt, røg det gennem mit hoved. Jeg fik rullet sejlet delvist ind, og bommet væk fra stenmolen, og det blæste op, følte jeg, da jeg sejlede halvvind væk fra havnen. 

Jeg fik kun rullet sejlet 2/3 ind, så det min nye Code Zero blafrede, men jeg fik sænket det ned, da båden lå mod vinden.

Jeg havde også startet min el-motor, men så, at der var et skøde, der sad fast under båden. Spilerskødet sidder fast i skruen under båden, var derfor min første tanke, så jeg slukkede motoren.

Men jeg fik bjærget storsejlet ned og sejlede ind for fok, det gik fint. Det var jeg sådan set ikke bange for. Sejlere tager fint imod én.

Og en lokal sejler fortalte venligt, at de havde fulgt mine stunts, og at de overvejede at sejle ud til mig, men at jeg jo gjorde det, jeg skulle.

Intet skøde i motoren

Nu skal jeg have styr på den line inde i rullen, for sikke meget panik det skabte.

Her et par uger uheldet har jeg talt med den tidligere sejlmager Bo Selko, der fortæller at jeg blot skal have sat en blok ind i det splejsede endeløse tovværk til rullen, og i blokken skal der være en elastik, der trækkes tilbage til cockpittet eller masten, derved vil tovværket ikke ryge ud af rullen, da tovværket altid vil være i spænd. Opdateret 8.8.20.

Da jeg kom i havn, viste det sig, at spilerskødet blot havde sat sig om roret, og det var lige til at trække op. Pyha.

I morgen gælder det Anholt, og nu er min datter, Dagmar, med om bord på Boheme 10-meteren.

Inden da har jeg været rundt om Fyn og besøgt Middelfart, Faaborg, Lundeborg og Fyns Hoved. Sejlads er fedt. Også i regnvejr.

Troels 

Redaktør

content-loader
content-loader
content-loader