Gå til hoved-indhold
Redaktøren
Her i den hvide Boheme 10-meter lå vi de to første døgn. Siden røg vi ind mellem to pæle. Jeg købte båden for 100.000 kroner for tre år siden, efter jeg så den i Ballen havn og blev forelsket i den. Den er 10 fod større end min Drabant 24, der i år er på land i Rudkøbing. Foto: Troels Lykke

Samsø Festival er et must at sejle til hvert år med hygge, herlig musik og sejlertræf

Det er nu sjette gang at minbaad.dks redaktør er sejlet til Ballen Havn for at deltage i Samsø Festivalen, en af Danmarks hyggeligste festivaler, som man naturligvis skal sejle til. Men kom i god tid, hvis du vil have en plads mellem to pæle, så du sikke skal vade på 9 både til kajen

Af Troels Lykke |

Tre en halv time tog det at sejle fra Juelsminde til Samsø i min Boheme 10 meter i 6-7 m/sek. fra sydvest. Jamen, den 3 tons lette, smalle båd sejler da bare godt.

Vi kom desværre sent afsted fra Juelsminde og var først i Ballen Havn klokken 17. Det er ALT  for sent, men vi var frække og kunne kile os ind mellem to både og havde kun en enkelt båd at skulle træde på før vi kunne komme ind til broen.

Vores strømstik på 20 meter kunne ikke nå standeren, men vi koblede os på en Mamba 30-sejlers strøm, da den venlig ejer Christian fra Kolding havde alverdens udstyr, der også talte to kajakker, et SUP-board og en gummibåd med. Tak for kaffe, for meget udstyr, men alle sejlere har efterhånden et SUP-board med, som de sejler med i havnen eller udenfor.

Det startede med at jeg og min partner var til show på Brundby Hotels have med Mick Øgendahl og Rune Klan. Vi lå flade af grin i to timer i træk, mens vi nød et par kolde fadøl, sammen med et par hundrede mennesker. 

Vi cyklede dertil fra Ballen Havn, et par kilometer, samme afstand, som der er til Samsø Festivalen, nord for havnen.

Cykler havde vi med i båden, der kunne stå i kahytten under sejladsen, og sparede dermed små 1000 kroner for at leje cykler i seks dage, til gengæld måtte jeg smide 1.090 kroner for seks overnatninger, plus strøm. Fair pris og billig sommerferie på den måde.

Stemningen i havnen er god og man får talt med en masse sejlere på kryds og tværs, og mødt sejlere man ikke har talt med i flere år. 

Nogle sejlere forlader straks havnen når de opdager at der er festival på øen og et par aftner var der også høj musik på havnen, især de store motorbåde har kæmpe anlæg med. I går skulle Jokeren fx være blevet fløjet ind med helikopter ude til nogle millionærer ude på den sydlige mole, hvor den økonomiske elite holder til.

To aftner i træk var der virkelig høj musik til kl. 1-2 om natten, men den ene aften måtte politiet slukke for højtalerne, da bådene på den store motorbåd var ligeglade med havnepersonalet. Men siden er den pågældende båd blevet udelukket for at komme i Ballen Havn igen.

- Der må ikke spilles høj musik efter kl. 22, lød det fra havneassistenten Kim, som vi talte med.

Smed kvinde over bord

Politiet blev også involveret da en speedbåde-sejler ved sydstranden slog en kvinde og smed hende over bord, hvorefter han sejlede båden på grund. Siden forsøgte han at stikke af, men to personer holdt båden tilbage efter tumult, noget der også var da politiet kom, hvor de måtte bruge deres knipler mod den 26-årige berusede sejler, der i håndjern røg i detentionen og blev sigtet for spiritus-sejlads. Så sig ikke at det er kedeligt på Samsø.

Men vi er her primært pga. Samsø Festivalen og har nydt at høre på Poul Krebs, som jeg interviewede efterfølgende. Poul Krebs er den musiker, der har spillet flest gange på festivalen, hvor der er 6.800 betalende gæster, 1.000 inviterede og 1.500 hjælpere. Det er noget mindre end på Tinder Box i Odense fx, hvor der alene var 50.000 tilskuere.

Vi nød også at høre Dissy Miss Lissy, skuespilleren Rasmus Bjerg, der spillede John Mogensen og optrådte som ham, der var vældigt sjovt, det samme var det også at høre Jonah Blacksmidt fra Thy. Bandet kunne prale med at Jonas Vingegaard fra Thy var i gult i Tour de France.

- Og for 3-4 år siden arbejdede Vingegaard på fisken i Hanstholm og nu er han i gult, lød det fra basisten Thomas Alstrup, mens vi nød en kold fadøl. Måske var det lige der at vi nød sommerens højdepunkt på vores sejlerferie.

De ældre Malurt, der spiller en af deres sidste koncerter, unge Jacob Dinesen, Mads Langer, Gnags med 69-årige Peter A.G., Jung og mange andre danske bands er her også. Desværre er det i dag lørdag blevet overskyet og med småregn, så vi springer Hardinger over og har tændt oliefyret i Boheme 10 meteren 'Dagmar B'. 

I morgen sejler vi hjem til Juelsminde, men tager småture i næste uge. Livet er dejligt, selvom den danske sommer er lunefuld.

Troels

content-loader
content-loader
content-loader