Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I respekt for corona-restriktionerne, arbejdes der for fuld udblæsning i produktionen på værftet i Haderslev. Fotos: X-Yachts
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Dansk spil på dansk båd. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
X-Yachts i Haderslev holder gang i hjulene, selvom deres kunders aktier har set bedre tider. Foto: Troels Lykke

X-Yachts tror på det og arbejder sig gennem Corona-krisen

Som man kan se af billederne lever optimismen fortsat hos X-Yachts – trods den udfordrende situation for erhvervslivet lige nu. X-Yachts har dog underleverandører i hele verden, der har givet visse udfordringer og nødvendiggjort afsøgning af alternativer.

Af Troels lykke |

Riggerteamet har haft travlt med at klargøre de nye både og vinteropbevaringsbådene til overlevering til kunderne.

Men særligt til de udenlandske kunder, skal bådene i visse tilfælde stå lidt længere på kajen end forventet, for det er vanskeligt at retfærdiggøre en rejse til Danmark for at hente en båd i disse tider.

Det har betydet, at nogen af kunderne har ændret planer om at sejle fra værftet i deres nye båd - og har bedt X-Yachts om at sende båden på lastbil.

I selvfølgelig respekt for Corona-restriktionerne, arbejdes der for fuld udblæsning i produktionen på værftet i Haderslev, og serviceteamet klargør vinteropbevaringsbåde som vanligt på denne tid af året. Forsyningssituationen forløber indtil videre også uden negative udsving.

Produktionen af X’er fortsætter

X-Yachts har underleverandører i hele verden, så det har givet visse udfordringer og nødvendiggjort afsøgning af alternativer, hvis produktionen i den pågældende virksomhed har været lukket ned. Men indtil videre har værftet været forskånet for at skulle annullere produktionsaktiviteter af den grund.

”Det kræver, at vi holder tungen lige i munden, når vi skal koordinere udleveringerne af bådene”, fortæller CEO Kræn Brinck Nielsen.

”Blandt andet overleverer vi på fredag en ny båd, der ganske enkelt bliver sejlet til Heiligenhafen Marina i Flensborg af en af vores medarbejdere, der bliver mødt af en forventningsfuld tysk kunde. Andre både bliver afrigget for at blive sat på en lastbil, og endnu andre får lov at blive på kajen ved værftet, indtil grænserne igen åbnes i verden”, forklarer Kræn Nielsen.

Sælger stadig både

Værftets døre er i disse uger lukket for offentligheden, men skulle man få lyst til at se sin drømmebåd, kan det arrangeres under ordnede forhold.

”Vores interne salgsstab arbejder enten fra værftet eller hjemme, og det er altid muligt at komme i kontakt med en sælger, hvis man har spørgsmål til købet af en båd. Vores globale forhandlernetværk arbejder ufortrødent videre fra egne bopæle, så kunderne vil ikke opleve nævneværdige ændringer. Men indtil videre har vi løst de udfordringer Corona har givet os, så vi er fortsat optimistiske her i Haderslev”, slutter Kræn Brinck Nielsen.

content-loader
content-loader
content-loader