Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
X-Yachts nye baby X5.6 søsættes her i Haderslev i denne uge. Foto: X-Yachts
Kort Nyt
Kort Nyt

Ny luksus-turbåd X5⁶ fra X-Yachts nu søsat

I denne uge afslørede X-Yachts endnu en båd fra den meget solgte Pure X-serie. Denne gang er det en X5⁶. Men båden er langt fra klar, nu skal den gennem diverse tests på vandet, forklarer Thomas Mielec, direktør for Design & Engineering.

Af Troels Lykke |

Onsdag eftermiddag i denne uge var en stor dag hos X-Yachts i Haderslev. Man søsatte nemlig den nye X5⁶ fra Pure X-serien - og selvfølgelig kunne den flyde, det var man nok ikke i tvivl om.

Nu skal båden have sat mast på, og tekniske installationer skal testes. Det samme skal båden også på vandet af værftets design- og ingeniørhold.

Man har dog en formodning om, at computerberegningerne holder. X-Yachts er nemlig kendt for at sælge deres både, før de flyder.

Altid mindre justeringer på ny model

Thomas Mielec, direktør for Design & Engineering hos X-Yachts, forklarer:

- Vi føler os overbevist om, at X5⁶vil leve fuldt op til forventningerne. Men historisk vil det vise sig, at der altid er mindre justeringer på en ny model, lyder det fra ingeniøren, der forklarer videre i en pressemeddelelse fra X-Yachts:

- Efter test på vandet vil vi gå tilbage til hallen og få styr på de sidste monteringer af interiør og andet, så X5⁶ kan få verdenspremiere i vores showroom her i Haderslev, uddyber Thomas Mielec.

Se flere fotos af den nye X56

content-loader
content-loader
content-loader