Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Eftersøgningen havde sit udgangspunkt omkring Mors. Foto: DSRS Løgstør / Facebook

Frivillige reddere søger efter druknet fisker: Kan familien få fred, er det indsatsen værd

En privat eftersøgning efter fisker Orla Mygdal, der den 13. oktober faldt overbord i Limfjorden, fik lørdag selskab af Dansk Søredningsstations i Løgstør. Det lykkedes desværre ikke at finde den savnede.

Af Sara Sulkjær |

Tirsdag den 13. oktober faldt Karsten Kokholms kollega Orla Mygdam overbord fra sin fiskerbåd i Limfjorden. Selvom en storstilet eftersøgning blev sat i søen, lykkedes det ikke redderne at finde liget af den nu savnede fisker.

Heller ikke utallige søgninger på land og vand har sidenhen ført Karsten Kokholm nærmere liget af sin savnede kammerat. 

Men netop i disse dage, omkring 14 dage efter ulykken, hvor chancen for, at fiskeren går op til overfladen er størst, tændes håbet. Det fik lørdag Karsten Kokholm til at iværksætte en større, privat eftersøgning af den savnede.

Det skriver Nordjyske i en artikel forud for eftersøgningen.

Den mindste chance er grund nok

Ikke kun private bådejere deltog i lokaliseringen af den formodet omkomne fisker. Også de frivillige reddere hos Dansk Søredningsselskabs redningsstation i Løgstør meldte sig på banen:

- Der er forskellige meninger om, hvornår en sådan person igen vil være synlig i vandoverfladen, men vi siger ja til at hjælpe nu. Hvis bare der er den mindste chance for at finde personen, så familien kan få fred, er det indsatsen værd, understreger redderne på Facebook.

Holdningen delte Løgstør-redderne med over 30 bådejere, der alle deltog i lørdagens eftersøgning. En eftersøgning, der desværre endte uden resultat:

-  Jeg tænker, det vil give mening at lede igen omkring den 3. november (21 dage efter ulykken). Der siger erfaring fra fiskere i bl.a. Ringkøbing Fjord, at vedkommende igen er i overfladen og bliver der - men som nævnt, der er forskellige holdninger/erfaringer, og måske det også er forskelligt fra farvand til farvand, forklarer de frivillige reddere.

Logbog

Læs her Løgstør-reddernes logbog fra eftersøgningen:

Kai og Per tager opgaven og afgår kl. 08.14

Aktuelt vejr: Delvist skyet, jævn SV-lig vind, 5 m/s, 10 grader.

CV1 sejler først mod nordspidsen af Livø, hvor de er kl. 08:42 og fortsætter derefter ned langs vestsiden af øen, så tæt som man nu kan komme. 

Efter afsøgning langs Livøs vestside fortsatte CV1 mod NØ-spidsen af Fur. Her vil man afsøge mod vest og på den måde afsøge nordkysten af Fur.

Efter at have afsøgt den østlige del af Furs nordkyst sættes kursen mod Ertebølle Hoved med henblik på at søge langs kysten derfra og nordpå i Bjørnsholm Bugt ved Trend.

Charlie Victor1 retur i Løgstør kl. 11.11 - desværre uden at have fundet den eftersøgte. 

Kilde: Dansk Søredningsselskab og Nordjyske

content-loader
content-loader
content-loader