Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Troels Lykke

Elever fra Marinehjemmeværnet sendt på eftersøgning under øvelse

Hvad der bare skulle have været en øvelse, endte torsdag aften med at give 22 marinedæksgastelever vigtig erfaring, da de pludselig blev kaldt til eftersøgning, mens de ellers var på vej i havn.

Af Maria Ravn Jürgensen |

22 elever fra Marinedæksgastkurset ved Nyborg fik i torsdags brug for alt, de havde lært i forløbet. Det skriver fyens.dk.

Marinehjemmeværnsfartøjet Lyø var torsdag aften på vej ind i Svendborg Havn med de syv elever om bord. Pludselig lød det fra Lyngby Radio, at nogen havde observeret noget, der lignede en nødraket mellem Thurø og Langeland.

Ikke en spildt eftersøgning

Hurtigt vendte Lyø om, og sammen med marinehjemmeværnsfartøjerne Gemini og Speditøren med 15 elever om bord, fik de undersøgt området mellem Fyn og Langeland. De frygtede, at en lille jolle var i problemer.

Til al held var der ingen jolle i problemer, men eleverne blev kun mødt af en masse fugle.

- Eleverne har oplevet, hvordan man det ene øjeblik er på vej i havn, og det næste øjeblik er på vej ud til en eftersøgning, siger Lyø-skipper Jens Berg ifølge Marinehjemmeværnets hjemmeside.

Kilde: Fyens.dk

Ældre H-båd sprøjtes til højglans med Awlgrip-maling som superyachts bruger

Det er ingen tilfældighed, at Awlgrips GH-maling bruges til superyachts. Det er nemlig utroligt stærkt og hårdt og dermed svært at ridse. Samtidig har malingen et ekstremt UV-filter, det skinner og kræver næsten ingen vedligeholdelse. På Horsens Yachtværft får en H-båd Awlgrip i cockpit og på dæk.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites