Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
At sende nødraketter for sjovt er en overtrædelse af straffelovens paragraf 135 for misbrug af faresignaler, der kan give bøde og fængselsstraf i op til tre måneder, fortæller TV Syd. Foto: Troels Lykke

Redningshelikopter fra Forsvarskommandoen i Skrydstrup gik forgæves på vingerne - 39-årig sigtet

En 39-årig ejer af en redningsflåde er sigtet for unødigt at have tilkaldt hjælp. Hundepatruljer lokaliserede festen i Vejle, hvor politiet hurtigt fandt redningsflåden og beviser fra tidligere afskudte nødblus liggende ved siden af.

Af Troels Lykke |

Adskillige gange lørdag aften fik deltagere ved en fest i Vejle den idé at antænde nødblus, der lå i en redningsflåde på stedet.

En idé, der resulterede i, at redningshelikopteren fra Forsvarskommandoen i Skrydstrup gik på vingerne for at lede efter nødstedte på Vejle Fjord.

- Vi ser på det med meget stor alvor, at man unødigt har tilkaldt redningshelikopteren, der skal redde liv og mennesker. Det kunne have bragt andre i fare. Samtidig er det heller ikke helt billigt at sende sådan en stor helikopter på vingerne, siger Jørn Bystrup, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi til TV Syd.

39-årig sigtet - kan koste fængsel i tre måneder

Han oplyser, at den 39-årige ejer af redningsflåden nu er sigtet for unødigt at have tilkaldt hjælp.

Det er en overtrædelse af straffelovens paragraf 135 for misbrug af faresignaler, der kan give bøde og fængselsstraf i op til tre måneder. 

Tidligere på aftenen havde redningshelikopter samt politipatruljer forgæves undersøgt kyststrækningerne på begge sider af Vejle Fjord.

Hundepatruljer lokaliserede festen i Vejle, hvor politiet hurtigt fandt redningsflåden og beviser fra tidligere afskudte nødblus liggende ved siden af.

Kilde: TV Syd

content-loader
content-loader
content-loader