Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Badedyr blæser til havs og har de seneste dage medført seks unødvendige og kostbare udrykninger med redningshelikopter. Foto: Henning Skree-Jespersen/Forsvaret

Forsvarets Operationscenter flyver efter badedyr til ingen verdens nytte

- Vores samling af badedyr er nok Danmarks største og dyreste af slagsen. Det er en historie om, at en tredjedel af det flyvende beredskab har været optaget til ingen nytte, siger vagthavende officer, Klaus Thing Rasmussen.

Af Troels Lykke |

Forsvarets Operationscenter har en kedelig statistik, når det handler om hedebølge og strandvejr: Når gæsterne på badestrandene stiger, så stiger antallet af flyvninger efter bortkomne badedyr også. Og der er næsten konsekvent tale om unødige flyvninger, fortæller vagthavende officer, Klaus Thing Rasmussen.

- Vores samling af badedyr er nok Danmarks største og dyreste af slagsen. Hver eneste plastikdyr er en kvittering for en alarmering og flyvning med redningshelikopter. Og dermed også en historie om, at en tredjedel  af det flyvende beredskab har været optaget til ingen nytte, skriver Forsvaret.

Tre redningshelikoptere i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde

Der er døgnet rundt tre redningshelikoptere i beredskab i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde.

Alle tre steder har vagtbesætningerne samlinger af badedyr. Den vagthavende officer har derfor et godt råd til strandgæsterne, hvis de oplever, at et badedyr blæser væk:

- Ring til os og fortæl, hvad der er sket, så kan vi undgå unødigt at sende fly og skibe afsted.

Telefonnummer sparer udrykninger

72850382 er nummeret, der bør tastes ind, hvis et badedyr er kommet på afveje. Alene i denne weekend sparede nummeret operationscentret for seks udrykninger:

- Særligt en dag som i dag, hvor meteorologerne lover fralandsvind på vestkysten, har vi stor gavn af meldinger om bortdrevne badedyr. Pludselig anmelder andre badegæster om de samme badedyr i timer efter, fortæller Klaus Thing Rasmussen, der også har et andet godt råd til især børnefamilierne.

- Hold nu godt øje med de små. I weekenden havde vi flere udrykninger med både skibe og helikopter efter forsvundne børn, som siden blev fundet i klitterne eller længere oppe af stranden.

Kilde: Forsvaret

content-loader
content-loader
content-loader