Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen står i spidsen for den danske SailGP-satsning. Foto: Denmark SailGP Team

SailGP: Danmark næstdårligst i Sydney - Sehested er frustreret

Det danske Rockwool-team laver for mange fejl i Sydney. Det fortæller skipper Nicolai Sehested, der ærgrer sig over fredagens resultater. Lørdag kan danskerne tage revanche, når der atter sejles i de højteknologiske F50-katamaraner.

Af Sara Sulkjær |

Holger Danske, der pryder det danske sejl i SailGP, har nu for første gang rejst sig under en sejlads i den højteknologiske kap-serie. Det skete fredag lokal tid i Sydney, hvor årets første stævne løber af stablen. Et stævne, der samtidig er Danmarks første i SailGP-regi. 

Tre sejladser var på programmet i Sydney, hvor det danske Rockwool-team kunne gå på land med en 7-5-6-serie.

En samlet sjetteplads blandt de syv hold er dermed det danske resultat efter førstedagen, hvilket kalder frustrationen frem blandt danskerne - ikke mindst hos skipper Nicolai Sehested: 

- Jeg er personligt lidt frustreret. Vi laver simpelthen for mange fejl, men der er ikke nogen undskyldning for det. Det er første dag, og vi burde være lidt mere rolige, end vi er derude, fortæller han i et interview til Facebookgruppen 'SailGP Denmark Fans'.

Simple fejl

Det er særligt det interne samarbejde på F50-katamaranen, der halter. Selvom teamet de sidste uger har trænet intensivt for at blive klar til serien, mangler flere detaljer fortsat at komme på plads, hvis Dannebrog skal præge resultatlistens top:

- Vi mangler lidt bådfart, fordi vi ikke finder hinanden 100 procent. Vi mister et par knob på bådfarten og laver nogle dårlige manøvrer, hvor vi ryger ned i vandet og sådan nogle ting. Det er bare simple fejl, som vi ret nemt kan rette op, men vi skal bare have styr på det, for det koster os alt for mange point derude, understreger Nicolai Sehested og fortsætter:

- Der er meget at lære, og selvfølgelig vil vi ikke have en perfekt dag derude, det er vi godt klar over, men vi stiller også rimelig hårde krav til os selv. Vi skal være med i toppen ret hurtigt. 

Ti point til top-3

Skal en topplacering i hus, må danskerne først slå det britiske, australske og japanske hold, der i øjeblikket udgør top-3. 

Med 13 point efter førstedagens sejladser har danskerne fortsat ti point til podiet, mens seriens bundprop, Frankrig med Billy Besson som skipper, halter en del efter danskerne med fem point efter de første tre sejladser. 

Lørdag afholdes de sidste sejladser i Sydney. Se med på TV 2 Play fra kl. 6.30 og læs mere om SailGP-serien her.

content-loader
content-loader
content-loader