Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Masten var ikke spændt ordentlig op, ifølge Dansk Søredningstjeneste, derfor knækkede masten, da de hev i et fald for at få båden til at krænge, lyder forklaringen til minbaad.dk. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt

Spænd riggen rigtigt op ellers kan masten knække, når båden trækkes fri

Det måtte et ægtepar erfare, da de blev trukket fri fra Bjørnsknude Rev af Dansk Søredningstjeneste i Juelsminde. Sejlerne gik på grund, efter de ikke kunne navigere, da deres mobiltelefon løb tør for strøm, erfarer Minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Et ægtepar, der ifølge Dansk Søredningstjeneste var relativt nye i sejlsportens verdens, knækkede ulykkelig vist deres mast, efter de var gået på grund ved det lumske Bjørnsknude Rev.

Frivillig redder Kim Gravesen forklarer til Minbaad.dk om episoden tidligere i juli i år.

- Parret var løbet tør for strøm på deres mobil og kunne ikke navigere, hvorefter de sejlede på Bjørnsknude Rev. Da vi slæber båden fri med et fald i masten, knækker masten, da den ikke er spændt ordentlig op.

Det plejer at gå godt med at hale i masten

De frivillige reddere har ofte held med at trække masterne fri, når de eksempelvis trækker båden fri ved at krænge den ved hjælp af blandt andet fokkefaldet.

Se her, hvor det gik godt.

Men denne gang gik det galt, da masten knækkede på den mindre sejlbåd, men det lykkedes alligevel at få båden bugseret ind til Juelsminde.

Dansk Søredningsselskab i Juelsminde har omtrent dobbelt så mange redninger i år i forhold til 2019. Det skyldes, at der bliver sejlet mere, men også at der er kommet mange nye sejlere til.

content-loader
content-loader
content-loader