Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Heldigvis er ikke alle sejlklubber coronaforskræket i Danmark. Der findes løsninger for sejlads, hvor man bliver smittet med Covid-19.

Copenhagen Champs 2020 erstatter J/70'ernes aflyste DM i Aarhus

FOR FANDEN DA!… var overskriften i den mail, København Amtatør Sejllkub fik fra de frustrerede J/70-besætninger, der skulle have sejlet DM i Aarhus i den kommende weekend. I stedet har klubben stablet ny event på benene.

Af Troels Lykke |

Endnu en corona-aflysning ramte Sejlerdanmark, da landets mange J/70-besætninger måtte se deres danmarksmesterskab i Aarhus passere forbi i bunken afblæste events på land og vand:

- Nu blev det stævne heller ikke til noget… Kan klubben ikke gøre et eller andet, så vi alligevel kan komme på vandet og sejle væddeløb? Ellers begynder vi til badminton, lød det hulkende i udgangsbønnen i en ret opgivende mail, fortæller Charlotte Andersen, formand for kapsejladsudvalget i København Amatør Sejlklub, KAS.

Heldigvis har KAS et forudseende kapsejladsudvalg, som nok havde lugtet, at der var en aflysning på vej. Derfor kunne klubben blot 20 minutter efter udmeldingen annoncere Copenhagen Champs 2020.

Skippermøde digitalt var nok

Kapsejladsudvalget vurderede, at hvis blot man gjorde skippermødet digitalt, og bådene mødes på vandet, så kunne man sagtens invitere ti både, have en håndfuld officials og stadig holde forsamlingen under 50, fortæller Charlotte Andersen.

Men havde folk alligevel lyst til et stævne, eller var de så skuffede, at bådene var pakket ned for i år? Det var det store spørgsmål.

Ingenlunde viste det sig. I løbet af ti timer var alle pladserne solgte, og KAS får besøg helt fra Sønderjylland.

- Nu er forberedelserne i gang, og vi glæder os til at byde velkommen til ti meget sultne besætninger. Der har været fuld opbakning og mange roser til vores lille stævne, hvilket understreger det fine samarbejde og gode miljø, der er for J/70’erne omkring københavner-klubberne, fortæller Charlotte Andersen.

Resultater på Facebook

Man kan ikke følge sejladserne på streaming, og klubben har heller ikke livedækning via web-tv med hurtigtalende sejlsportseksperter.

- Vi prøver dog at lægge resultaterne på hjemmeside og Facebook, så hurtigt dette lader sig gøre. Og så glæder vi os ellers bare til at se 40 glade sejlere den 3. og 4. oktober, siger Charlotte Andersen.

content-loader
content-loader
content-loader