Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
SailGP-serien består af i alt fem stævner, hvor det sidste sejles i København den 11.-12. september. Foto: Denmark SailGP Team

SailGP i Sydney: Danmark slutter 6'er - mangler timer i båden

Kun tyve timer havde det danske Rockwool-team i F50-katamaranen, inden de fredag og lørdag for første gang var i ilden. En næstsidste plads bliver resultatet for en smule skuffet Nicolai Sehested og besætning.

Af Sara Sulkjær |

Flere ugers spænding kulminerede fredag og lørdag i Sydney. Her skulle den nystartede danske SailGP-satsning for første gang vise sit værd ved et stævne mod de øvrige seks hold i de udfordrende F50-katamaraner.

Med placeringer som seks og syv i lørdagens sejladser, lagt sammen med en 7-5-6-serie fredag, kan danskerne gå i land efter sæsonens første stævne med en samlet sjetteplads i bagagen:

- Vi har vist, at vi, selvom vi kun har tyve timer i båden, stadig er et hold, der kan irritere de andre. Men vi taber alle nærkampene, og det er typisk, når man ser på et hold, der  ikke helt har niveauet og timerne endnu, og det skal vi acceptere, påpeger skipper Nicolai Sehested, der dog ikke kan skjule sin ærgrelse i interviewet til SailGP Denmark Fans.

Tæt på nose-dive

Med træningstimer, der kan tælles på få hænder, udfordrede selve bådhåndteringen de danske sejlere undervejs. Ikke mindst i den første sejlads, hvor danskerne styrede ind i et såkaldt nose-dive, hvor stævnen går under vandoverfladen:

- Vi fløj for højt, og så kom det ene ror ud af vandet, og vi laver et nose-dive, hvor vi for ikke at vælte er nødt til at dreje, forklarer Sehested.

Et stunt, som forholdsvis hyppigt opleves i de højteknologiske katamaraner, der selv for øvede besætninger er uhyre vanskelige at sejle.

Mere vil have mere

Alligevel formåede danskerne at kæmpe mod de bedste - noget, som teamet ikke havde drømt om inden stævnets start: 

- Når man så gør det allerede de to første racedage, så bliver man... Mere vil have mere. Derfor er vi frustrerede. Når vi lægger og slås med dem, er det os, der taber alle kampene. Det er irriterende, men nu må vi huske, hvad vi lovede os selv inden, understreger Sehested og fortsætter fortrøstningsfuldt:

- Vi skal bare gøre det bedre. Vi skal have nogle flere timer i båden, og så skal det nok komme.

Næste gang de syv teams i SailGP-serien sætter hinanden stævne bliver i San Fransisco den 2.-3. maj.

Resultater fra SailGP-stævnet i Sydney:

1. Storbritannien (47 point)

2. Australien (42 point)

3. Japan (39 point)

4. Spanien (31 point)

5. USA (31 point)

6. Danmark (22 point)

7. Frankrig (14 point)

content-loader
content-loader
content-loader