Gå til hoved-indhold
Havne
Skagen Lystbådehavn er med i ordningen.

Syv lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune kan besøge hinanden gratis grundet coronakrisen

Coronakrisen har været hård ved lystbådehavnene, som savner alle deres udenlandske sejlere. Lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune forsøger med et nyt initiativ at hjælpe hinanden igennem krisen. Man ønsker at støtte erhvervslivet.

Af Troels lykke |

Har du fast bådplads i en lystbådehavn i Frederikshavn Kommune, kan du frit besøge de andre lokale havne i op til en uge – helt gratis. Sådan lyder en ny frihavnsordning blandt lystbådehavnene, der nu er trådt i kraft, skriver Frederikshavn Kommune i en pressemeddelelse.

Lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune gør det gratis for indehavere af en fast bådplads at gæste hinandens havne, i første omgang frem til den 30. juni 2020.

Et helt nyt initiativ, der er kommet på plads for blandt andet at holde hånden under de lokale forretninger og restauranter, som også mærker konsekvenserne af corona-situationen, fordi der er langt færre gæstesejlere i havnene.

Håber på mere omsætning

- Vi er naturligvis også påvirket af corona-situationen. Grænserne er fortsat lukkede, så det er svært at svare på, hvornår vi får sejlere på besøg fra udlandet – og samtidig ved vi ikke, hvor mange danske sejlere, der tager på længere ture. Derfor har vi indgået den her nye aftale, som vi håber, mange vil benytte sig af – og jo flere sejlere, der tager rundt mellem vores havne, des større afsmittende effekt, håber vi, det får på omsætningen hos de lokale erhvervsdrivende, siger Birger Isaksen, havnekoordinator for de kommunale lystbådehavne.

Den nye ordning gælder lystbådehavne i hele kommunen fra Voerså til Skagen og er et tilbud, der kan benyttes af alle fastliggere.

Udlevering af Frihavnsmærkatet sker i den havn, man er tilknyttet – og her kan man også forhøre sig om retningslinjerne for ordningen. Havnene kan besøges i op til en uge af gangen, hvorefter der skal gå fire dage, før man igen kan komme på besøg. 

Stor begejstring og fuld opbakning blandt havnene

Initiativet bag den nye frihavnsordning kom i stand kort efter en præsentation af idéen på det seneste møde i Teknisk Udvalg.

De lokale lystbådehavne modtog idéen med begejstring og fuld opbakning – og i Kristi Himmelfartsferien er ordningen da også blevet flittigt brugt af omkring 60 både.  

- Vi håber, den nye, midlertidige frihavnsordning vil medvirke til at give de lokale virksomheder en håndsrækning i en vanskelig tid, hvor vi mangler gæster og omsætning. Det er et lokalt initiativ, som forhåbentligt vil skabe lokal aktivitet, når bådene flytter sig mellem havnene. Ikke mindst er her tale om et godt samarbejde, hvor kommunale-, foreningsdrevne- og private havne går sammen om at skabe mere aktivitet i lokalområderne, siger Karsten Thomsen, formand, Teknisk Udvalg, Frederikshavn Kommune.

Frem til 30. juni

Ordningen kører indtil videre frem til den 30. juni 2020 og evalueres løbende.

Juli er højsæson, og tæller derfor ikke med, men under den løbende evaluering, vil havnene vurdere, om aftalen skal fortsætte efter juli.

Følgende havne er med i ordningen:

  • Skagen Lystbådehavn
  • Aalbæk Havn
  • Strandby Lystbådehavn
  • Rønnerhavnen
  • Frederikshavn Marina
  • Sæby Havn
  • Voersaa Havn
content-loader
content-loader
content-loader