Gå til hoved-indhold
Havne
Med den nye guide gør vi det lettere at få et overblik over de seværdigheder og naturoplevelser, som venter i og omkring havnene,” siger Heidi Larsen, netværks- og forretningsudviklingschef i VisitSydsjælland-Møn A/S. Pressefoto fra Møn
Havne

16 havne i Sydsjælland og Møn går sammen om nyt turismefremstød på havneguide.dk

Det er nu nemmere for lystsejlere at finde inspiration til sejlerferien i SydkystDanmark. I denne uge gik et nyt online sejlerunivers i luften, skabt af 16 havne i Sydsjælland og på Møn. Det nye sejlerunivers lanceres på Havneguide.dk, Danmarks største havneportal.

Af Troels lykke |

Sejlerdestinationen SydkystDanmark på Havneguide.dk viser en mangfoldighed af både store og små lystbådehavne i Faxe, Stevns, Næstved og Vordingborg kommuner.

Samtidig indeholder det nye sejlerunivers masser af inspiration til oplevelser, der venter lystsejlerne, når de går i land. Lige fra aktiviteter i naturen, seværdigheder, spisesteder og oplevelser for børnefamilier.

- Sydsjælland og Møn er et slaraffenland for lystsejlere, og vi skal have endnu flere til at få øjnene op for de oplevelser, der venter i vores område. Med den nye guide gør vi det lettere at få et overblik over de seværdigheder og naturoplevelser, som venter i og omkring havnene, siger Heidi Larsen, netværks- og forretningsudviklingschef i VisitSydsjælland-Møn A/S i en pressemeddelelse.

- Lystsejlerne kender Det Sydfynske Øhav som lystsejlerområde, og SydkystDanmark rummer mindst lige så store oplevelser, og nu får vi det fortalt i et univers, der er målrettet lystsejlere. Vi har korte afstande mellem havnene og enestående naturoplevelser som eksempelvis UNESCO Verdensarv Stevns Klint, Skovtårnet og Møns Klint, fortsætter Heidi Larsen.

Lystsejlerne må gerne blive lidt længere

Ifølge tal fra VisitDenmark er det gennemsnitlige døgnforbrug for en lystsejler 800 kroner. Derfor giver det god økonomisk mening, hvis man kan få lystsejlerne til at tage en overnatning mere.

- Som en samlet sejlerdestination kan havnene nå længere ud end ved at markedsføre sig hver for sig. På den måde kan vi præsentere sejlerne for flere spændende oplevelser og dermed flere gode grunde til at besøge netop farvandet omkring Sydsjælland og Møn.

- Oplevelserne skal tiltrække flere gæstesejlere og sørge for at de bliver længere, for på den måde får havnen skabt mere omsætning til gavn for både havnen selv og for oplandet, siger Jesper Højenvang, direktør i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, der står bag havneportalen Havneguide.dk.

SydkystDanmarks nye sejlerunivers kan se her: www.havneguide.dk/da/sydkystdanmark

Fakta om Sydkystdanmarks sejlerunivers

Havne i samarbejdet:

 1. Næstved Kanalhavn
 2. Nolds havn
 3. Karrebæksminde Inderhavn
 4. Karrebæksminde Yderhavn
 5. Søfronten
 6. Stege Havn
 7. Vordingborg Nordhavn
 8. Klintholm Havn
 9. Bogø Havn
 10. Hårbølle Havn
 11. Kalvehave Lystbådehavn
 12. Præstø Havn
 13. Masnedsund Havn
 14. Bøgeskov Havn
 15. Rødvig Lystbådehavn og Fiskerihavn
 16. Faxe Ladeplads Havn

OM VISITSYDSJÆLLAND-MØN A/S

VisitSydsjælland-Møn (VISM) udgør det strategiske grundlag for turismeudvikling og turismefremme i destinationen SydkystDanmark, der dækker kommunerne Faxe, Næstved, Stevns og Vordingborg.

VISM varetager den overordnede markedsføring af SydkystDanmark samt understøtter områdets 57 turistinformationer.

OM FLID og HAVNEGUIDE.DK

 • Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) er brancheforening for 270 havne.
 • Foreningen driver Havneguide.dk, der er en online havneportal, der viser alle lystbådehavne i Danmark. Her finder sejlerne inspiration og information om faciliteter, priser, havnekort, oplevelser og spisesteder nær havnen.
 • I kalenderen kan sejlerne søge blandt mange tusinde begivenheder, der ligger i nær afstand til havnene med angivelse af km, så sejlerne er klar over, hvor langt der er.
 • Havneguide.dk anvendes af både danske, tyske, svenske og norske brugere.
 • Læs mere på www.havneguide.dk
content-loader
content-loader
content-loader