Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den norske, frivillige organisation, Vindskift, arbejder med inkludering i sejlsporten.

Oure vil med sejlads få flere unge med forskellig baggrund bedre integreret

Sejlerafdelingen på Skolerne i Oure indgår i 2020 et pilotprojekt i samarbejde med Vindskift, en frivillig sejlerorganisation, der skal få flere unge på vandet. Vindskift har flere års erfaring med at få unge mennesker fra hele Norge på vandet.

Af Troels lykke |

Målet er at få unge med forskellig baggrund bedre integreret ved at give dem både fællesskabs- og naturoplevelser på havet.

Den norske, frivillige organisation, Vindskift, arbejder med inkludering i sejlsporten. Her arbejder man med at skabe en arena, hvor ungdommen kan mødes på tværs af baggrund, samfundslag og kundskabsniveau og samles om dét at sejle, fortæller Oure i en pressemeddelelse.

Sejlerne bidrager med tid og færdigheder i bytte for glæde og meningsfulde oplevelser ude i den friske havluft.

Sejlads er andet end færdigheder til søs

Vindskift har flere års erfaring med at få unge mennesker fra hele Norge på vandet og give dem oplevelser, de ellers ikke ville have fået - altså som et ‘vindskift’ i deres liv, hvor de oplever fællesskab, natur, nærvær og får vind i håret. Sejloplevelsen bliver en unik oplevelse i deres hverdag.

Netop det unikke og fælles ved sejlsporten kender man på Skolerne i Oure, som blandt andet uddanner sejlere på henholdsvis efterskole, gymnasium og højskole. Derfor har pilotprojektet med Vindskift ligget lige for Skolerne i Oure at indgå i, forklarer Jesper Henriksen, leder af sejl på Skolerne i Oure:

- Oures sejlere vil opleve, at sejlads er meget andet end færdigheder til søs. Når de har erhvervet sig færdigheden af at at kunne sejle, kan de videregive den og være med til at lave et “vindskift” for andre unge mennesker, så også de får mulighed for at opleve glæden og kvalteterne ved at sejle. Dermed får Oure-sejlerne en indgang til at gøre noget frivilligt arbejde for andre unge - og sejlerne får samtidig et større udsyn.

To efterårssejladser

Han forklarer, at Vindskifts aktiviteter i Danmark vil foregå på den måde, at Skolerne i Oures sejlelever laver to efterårssejladser i samarbejde med Vindskift.

Sejladserne finder sted med udgangspunkt i Oures sejlbase i Lundeborg på Fyn, hvor elverne planlægger og afviklinger sejldagene, som en del af den sejluddannelse de selv modtager på skolen. Herefter evalueres pilotprojektet.

content-loader
content-loader
content-loader