Gå til hoved-indhold
Tur
Elever fra Oure Højskole i Kroatien. PR-foto
Tur

Oure Højskole udvider ProSkipper-kursus med en ekstra uges træning

Oure udvider i år ProSkipper-kursets aktiviteter i Middelhavet, der i forvejen byder på et ophold på et internationalt skipperacademy. Kurset tager 20 uger.

 

Af Troels lykke |

Sejlerne fra Oure har i de seneste tre sæsoner haft et ProSkipper-kursus som overbygning på Sejlkurset Danmark Rundt, hvor man får undervisning i skipperrollen og lærer at håndtere de mange udfordringer, man skal være på forkant med, som den der har ansvar for besætning, båden og sig selv til sidst. 

Det fortæller Oure i en pressemeddelelse.

Udvides med ophold på skipperacademy

For at styrke evnen til at tage ansvar og lede skibet sikkert igennem søen udvides aktiviteterne i Middelhavet fra den kommende sæson 2020, som blandt andet består af et ophold med et internationalt skipperacademy, og som nyhed en ekstra uges træning i Middelhavet som co-skipper under vejledning af skolens sejlundervisere.

Kurset starter den 2. august og løber frem til den . 19. december 2020 (20-ugers kursus). Prisen lyder på 44.100 kr.

Undervisningen finder sted i området omkring Split i Kroatien, hvor der efter endt kursus er jobmulighed som skipper.

Fordel ved at tage skipperuddannelse på højskole

- Det at være skipper er ikke kun faglige færdigheder. Evnen til at virke i et socialt tæt fælleskab, hvor man hele tiden bliver klogere på sig selv og andre, er en meget vigtig kompetence i forhold til at kunne få bådens dagligdag til at fungere, fortæller Jesper Henriksen, leder af sejlerlinjen på Oure Højskole.

Udover det har man en række valgfag, som gør en klogere på emner, der gør én spændende at have med på nattevagt.

Oure lover, at man får meget at bidrage med til fælleskabet. Hermed opnår man en social kompetance som ruster én i forhold til at tage beslutninger, i forhold til besætningen og at udstikke kursen.

Faglige færdigheder

Man opnår masser af sejlerfaring, primært lokalt i Det Sydfynske Øhav, men også på en udenlandsrejse med op til to uges varighed i Kroatien. Oure fortæller videre om, hvad man opnår:

Sømandskab, korrekt håndtering af skib og udstyr, samt sikker og forsvarlig sejlads.
Bådmandskursus, der indebærer både vedligeholdelsekursus og reparation af båd, sejl og rig.

Træning og praktisk erfaring med søsikkerhed og førstehjælp (herunder Røde Kors' 12-timers førstehjælpsbevis). Vi arbejder med sikkerhedsprocedurer og afprøver potentielt farlige situationer under kontrollerede forhold for at give dig de nødvendige kompetencer til at kunne håndtere de mange sikkerhedsmæssige udfordringer på en langturssejlads.

Kompetencer inden for teampsykologi, lederskab, kommunikation og samarbejde, tilrettelagt i samarbejde med det ledende konsulenthus Resonans.

Dansk Sejlunions Instruktør 1-kursus, der giver dig brugbare faglige og pædagogiske værktøjer.

Fysisk grundtræning gennem fitness, svømning, løb, MTB og meget mere.

WHF - Din livline til land. VHF-radio-certifikat.

Yachtskipper af 3. grad-bevis der giver dig ret til at være styrmand på fritidsfartøjer i fart på alle have, og ret til at føre fritidsfartøjer på op til 24 meter.

Læs med her: oure.dk/hoejskole/sport/sejlads-pro-skipper/

Følge Sejlerne fra Oure: www.instagram.com/sejlernefraoure/?hl=da

content-loader
content-loader
content-loader