Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Emil Erichsen er imponeret over Bekking, Dolmer og andre proffer om bord. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Emil Erichsen fra Bornholm: 12-14 m/sek. modvind mod Gedser - kryds i 15 timer

Round Denmark Race. Holdet havde en rolig nat før Christiansø blev rundet klokken 8 og derefter Bornholm. Nu er der to reb i storsejlet. - Jeg vil tro vi skal krydse i 15 timer før vi kan falde af ved Langeland, siger Emil Erichsen. Se video-interview og Brøgger-fotos.

Af Troels lykke |

- Der er overraskende god energi om bord, vagtskift og rutiner kører. Jeg kan godt mærke at der er professionelle om bord, vi ser måbende til når de arbejder. Det er noget helt andet end vi har været med til, siger Havana-tursejleren Emil Erichsen til Morten Brandt fra Round Denmark Race i videoen i bunden af artiklen.

Emil Erichsen har dog tidligere haft en olympisk satsning i Laser-jollen, men stoppede efter han blev skadet.

Lige nu sejler Vo 65eren Childhood 10,5 knob, kan man se på tracking og med kurs 284.

4 mand på dæk

Der er 4 mand på dækket og 5 er i kahytten. Der køres med fire vagthold, der overlapper hinanden på VO 65eren, der tager krydset fra Bornholm som barnemad.

Den jordomsejlerbåd kan nemlig klare langt mere end en hård Østersø, der dog for mange sejlere ville være en kæmpe kundfuld med 14 m/sek. på kryds.

Besætningen på 11 personer, ifølge TV 2:

  • Bouwe Bekking: Skipper på båden. Han har sejlet kapsejlads rundt om jorden otte gange igennem mere end 30 år, og han er en af de allerstørste stjerner inden for Ocean kapsejlads. Han er hollænder, men har boet i Danmark med sin danske kone i 25 år.
  • Katja Salskov-Iversen: Hun vandt i 2016 bronze ved OL i 49’er FX sammen med Jena Mai Hansen.
  • Jens Dolmer: Han har sejlet Volvo Ocean Race sammen med Bouwe Bekking flere gange, og han er en af de bedste storbådssejlere, der er i Danmark. Han bliver kaldt 'farmeren', da han oprindeligt er uddannet landmand, men blev overtalt til at sejle professionelt i stedet.
  • Louis Balcaen: Belgier, der har sejlet Ocean Race med Bouwe Bekking et par gange.
  • Jelmer, Rutger, Laura og Arianne: Fire unge hollændere - to drenge og to piger. Alle sammen personer, som Bouwe Bekking tester frem mod næste Ocean Race i 2021.
  • Jørn Larsen: Ejer af Trifork. Han er selv ihærdig sejler og er i den her sammenhæng med, fordi han kender Bouwe Bekking personligt.
  • Emil og Teis Midé Erichsen er med som 'On Board Reporters'

Følg sejladsen her

https://sport.tv2.dk/2020-06-28-foelg-beha-soennernes-rekordforsoeg

www.rounddenmarkrace.com

Her kan du lige nu se hvor VO65eren befinder sig. (Tracking)

content-loader
content-loader
content-loader