Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Childhood1 laver paradesejlads foran Dokk1 i Aarhus City. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Emil Erichsen efter Round Denmark Race: - Det har været helt vildt

- Vi har fået lov at få et indblik i en verden, som jo ellers ikke er noget, som vi forstår os ret meget på, Theis og jeg. Vi har fået lov at sejle med nogle af de bedste sejlere i verden på en tur rundt om Danmark, siger Emil Erichsen, der var med på Childhood1. Se Brøgger-fotos.

Af Troels lykke |

V0 65'eren Childhood1 med Bekking og co. passerede den virtuelle målstreg ude foran Aarhus klokken 13.03, i tiden 2 dage, 22 timer, 24 minutter og 21 sekunder. Det skriver løbets officielle side Round Denmark Race.

Dermed sejlede de Danmark Rundt 10 timer hurtigere end VO 60'eren Nokia, der dog sejlede en anden rute, og derfor er der ikke nogen ny rekord, men en rekord, som andre nu kan slå, kan Minbaad.dk tilføje. 

En overvældet Emil

- Vi er akkurat kommet i mål. Det har været en fantastisk oplevelse, og der er bare nogle gange, hvor det er lidt sjovere at komme sejlende ind til en by end andre, og det her er én af dem, siger Emil Midé Erichsen og fortsætter til TV2 Sport, der skriver om den suveræne rekord:

- Jamen, lige nu er jeg bare overvældet over at have været en del af en fantastisk oplevelse. Vi har fået lov at få et indblik i en verden, som jo ellers ikke er noget, som vi forstår os ret meget på, Theis og jeg. Vi har fået lov at sejle med nogle af de bedste sejlere i verden på en tur rundt om Danmark. Det har været helt vildt.

- Og at vi så sætter den hurtigste tid, det er jo bare et mega plus i bogen. Det har været super sjovt! Vi kunne desværre hverken give krammere eller high-fives på grund af corona. Men der var store klapsalver og highfives i luften, da vi krydsede den virtuelle linje lige herude foran Aarhus.

Senere på sommeren bliver det til en programserie på TV 2 PLAY, hvor man kan følge rekordjagten.

En anden rute end tidligere

"Den gamle rekord" er sat i citationstegn, da det er vigtigt at pointere, at den blev sat på en lidt anderledes rute, der startede ved Kielerkanalens udsejling og sluttede igen ved indsejlingen i Kiel.

Den "nye bane", som brødrene Midé Erichsen sejlede med resten af besætningen, er den rute, der i fremtiden er godkendt af det internationale Sailing Council som den, man skal sejle Danmark Rundt efter.

Kilde: TV 2 Sport

content-loader
content-loader
content-loader