Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Alle deltagere skal i forvejen have hentet Virtual Regatta Inshore appen samt være registreret på en dedikeret Discord Server.

DM i e-sejlsport for individuelle sejlere: Alle kan deltage - KDY arrangerer

Det første danmarksmesterskab for individuelle sejlere afholdes af Kongelig Dansk Yachtklubd i weekenden 18.-19. april 2020. Mesterskabet gennemføres i Virtual Regatta Inshore.

 

Af Troels lykke |

KDY er foregangsklub inden for e-sejlsport gennem to sæsoners klubaftener og formidling af e-sejlsport i Danmark.

Nu tager klubben så endnu et skridt ad den virtuelle vej med lanceringen af et kommende, nationalt mesterskab for danske online-sejlere.

Mulighed for lokale mestre

Alle kan deltage, men for at komme med i finalen – og i særdeleshed for at blive danmarksmester – kræves medlemskab af en sejlklub under Dansk Sejlunion.

Hvis forholdene tillader det (henset til Coronavirus-situationen), kan der etablere s okale ”hubs” i landets sejlklubber, hvor deltagerne kan samles om mesterskabet, og der samtidig kan findes en lokal mester.

Om dette er muligt, meddeles umiddelbart inden stævnet, fortæller Dansk Sejlunion.

Skal hente app først

Alle deltagere skal i forvejen have hentet Virtual Regatta Inshore-appen samt være registreret på en dedikeret Discord Server.

Carl Erik Kjærsgaard, Formand Kongelig Dansk Yachtklub, forklarer:

- Kongelig Dansk Yacht Klub er stolt og glade for at blive tildelt værtsskabet af det allerførste danmarksmesterskab i E-sailing af Dansk Sejlunion. Klubben har arbejdet længe og struktureret på at kunne skabe rammerne for e-sailing i Danmark. Der skal rettes en meget stor tak til Lukas Mohr, Mads Ehrhardt, Phillip Guhle og Piraterne. Det er skønt, at vi i disse tider kan igangsætte nye initiativer, og jeg glæder mig til at følge danmarksmesterskabet og udvikling for E-sailing i Danmark de kommende år.

E-sejlsport som organiseret sejlsport

Også i Dansk Sejlunion er man begejstret for de muligheder, som den online sejlads giver unge og ældre landet over:

- Sejlsporten viser sig som pionerer ved at anerkende e-sejlsport som en del af den organiserede sejlsport. Dette første officielle danmarksmesterskab for e-sejlsport er et kæmpe skridt ikke bare for os, men for hele sporten, understreger direktør unionen, Christian Lerche, og fortsætter:

- Det er helt naturligt, at mesterskabet afvikles af KDY, som er foregangsklub inden for e-sejlsport, og vi er taknemmelige for, at klubben har påtaget sig arrangementet. Vi sender sammen et stærkt signal om, at sejlsporten har noget at bidrage med i disse tider, hvor Covid-19 situationen ellers har tvunget os til at indstille al aktivitet i klubberne.

Er du ikke er medlem af en sejlklub, kan Anders Myralf kontaktes på amy@kdy.dk eller på 40 14 48 83. Da kan han hjælpe dig med at blive e-sailing-medlem i KDY.

KDY sejler deres e-sejlads ' Tuesday Races' hver torsdag kl 20.15. Registrering lukker kl 20.00. Sejl med her.

Læs samtidig mere om danmarksmesterskabet her.

content-loader
content-loader
content-loader