Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Danske sejlere nyder livet i Skanør. Foto: Per Heegaard

Danske sejlere boltrer sig i Sverige - men svenskerne må ikke sejle til Danmark

Den 15. juni åbner Danmark grænsen for turister fra Tyskland, Island og Norge – men ikke fra Sverige, fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) i fredags. Fotograf Per Heegaard mødte mere end ti danske besætninger, der var sejlet til det sydlige Sverige i Skanør.

Af Troels lykke |

Statsministeren understregede i fredags, at Danmark er i dialog med Sverige om en løsning, hvor grænsen mellem landene i et første skridt kun åbner mod Skåne.

- Vi er meget optagede af Øresundsregionens ve og vel. Det kan være, at vi kan lave en regional løsning, og det er vi i dialog med svenskerne om, sagde Mette Frederiksen til Informationen.

Imens sejler danskerne i stor stil til det sydlige Sverige, hvor smittetrykket er lavere end i København.

- Jeg har set mere end ti danske både her i Skanør (se kort), men svenske sejlere må ikke besøge os i Danmark, fortæller sejlerfotografen Per Heegaard fra Hellerup til Minbaad.dk.

Svenskere er utilfredse

Informationen har spurgt Ulf Tellström, 57 år og postbud i Malmø, hvad han synes om den danske beslutning om at åbne grænsen for Norge, Island og Tyskland, men ikke for Sverige?

- Det er mærkeligt. Jeg har hørt, at der er flere smittede i København end i Malmø. Vi må ikke tage over og spise en rød pølse, men danskerne må gerne tage herover for at shoppe. Man ser mange danske biler for tiden. Særligt ved shoppingcenteret Emporia. Vi må ikke komme ind i Danmark, men I må gerne komme herover og smitte os.

Kilder: Informationen og Per Heegaard

content-loader
content-loader
content-loader