Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Peter Wibroe ses her for fem år siden. Foto: Volvo Ocean Race

Tidligere Vestas-jordomsejler Peter Wibroe i spidsen for det danske SailGP-hold 

SailGP-holdet med Rockwool som hovedsponsor udnævner den tidligere Ocean Race-deltager Peter Wibroe som Team Manager. Skovshoved-sejler Wibroe har tidligere sejlet med holdets rorsmand Nicolai Sehested i 2014-15 udgaven af The Ocean Race.

Af Troels Lykke |

Wibroe har som holdets data- og performance-analytiker været en vigtig del af det danske SailGP-hold siden starten af december 2019. Han trådte endda til som reservesejler ved Sydney SailGP i februar 2020, da Martin Kirketerp blev skadet.

Med en mangfoldig karriere som professionel kapsejler i bagagen, der blandt andet inkluderer The Ocean Race og World Match Racing Tour, tager Wibroe en solid bunke erfaring med til den danske debut i sejlsportens hurtigste og mest eftertragtede liga, SailGP.  

Har også akademisk karriere som ph.d. i nanomedicin

Wibro kombinerer desuden sin sejlererfaring på højeste niveau med en professionel og akademisk karriere som ph.d. i nanomedicin fra Københavns Universitet.

- Jeg er glad for at påtage mig rollen som Team Manager, mens vi forbereder os til en fuldpakket og hæsblæsende event-kalender på vandet i 2021, siger Wibroe i en pressemeddelelse.

- Min mission er at hjælpe med at få båden til at blive endnu hurtigere. Jeg er virkelig begejstret for at være en del af det danske SailGP-hold og for at vise det danske flag på den globale scene. Uanset om det er gennem projektledelse, som data- og præstationsanalytiker, eller som støtte for atleterne både på og udenfor vandet.

Sejlede med Team Vestas i 2014

Wibroe har tidligere sejlet side om side med holdets rorsmand Nicolai Sehested i 2014-15-udgaven af The Ocean Race. De to har ligeledes været holdkammerater ved flere World Match Racing Tours.

- Jeg har kendt Peter i lang tid. Vi har i løbet af de sidste ti år arbejdet tæt sammen om en række succesrige projekter og kampagner, og jeg er virkelig glad for at få ham med ombord i denne nye rolle. Hans store erfaring vil give holdet en masse værdifuld indsigt og færdigheder, understreger Nicolai Sehested og tilføjer:

- Vi kan ikke vente med at komme tilbage på vandet, og 2021 ser ud til at blive et rigtig spændende år for dansk sejlads, inklusive det første danske grand prix i SailGP's historie, der afholdes i Aarhus i august. Her får vores fans virkelig en enestående chance for at se disse superbåde helt tæt på.

Rockwool Danmark SailGP i Aarhus finder sted den 20.-21. august 2021, og holdet annoncerer løbende en række andre aktiviteter, der afholdes over hele Danmark i løbet af året.

Se også Minbaad.dk-interview i Göteborg i 2015 med de to venner Sehested og Wibroe, der forklarer om den fatale tur med Vestas-båden, der gik på grund i Det Indiske Ocean i 2014:

content-loader
content-loader
content-loader