Gå til hoved-indhold
Udover at Peter Wibroe er utroligt godt begavet, så er han også vældig sympatisk. Han er også taktiker for Nicolai Sehested på TREFOR Match Racing. Foto: Team TREFORKapsejlads
Udover at Peter Wibroe er utroligt godt begavet, så er han også vældig sympatisk. Han er også taktiker for Nicolai Sehested på TREFOR Match Racing. Foto: Team TREFOR

Peter Wibroe afløser Røssberg på SAP Extreme 40

En franskmand Douillard og Peter Wibroe fra Skovshoved afløser de erfarne kræfter Mikkel Røssberg og Pete Cumming, når Gram-Hansen og co. sejler i Singapore fra 20. februar.

Af Troels Lykke |

SAP Extreme Sailing Team er klar med holdopstillingen til det første Extreme Sailing Series stævne i Singapore som sejles fra den 20.-23. februar efter Mikkel Røssberg og Pete Cumming søgte andre veje.

I løbet af januar har det danske Extreme 40 hold været i Sydfrankrig for at gøre sig klar til den kommende sæson. Efter træningsdagene afgjorde SAP Extreme Sailing Team, hvordan holdopstillingen for det første stævne i Singapore skal se ud.

Det bliver den franske trimmer Thierry Douillard og danske Peter Wibroe, som slutter sig til co-skipper Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen samt fordækker Nicolai Sehested.

Dermed kommer der endnu et kendt dansk sejlersportsnavn på SAP Extreme Sailing Teams holdliste til Singapore stævnet.

Hård konkurrence på serien
Konkurrencen bliver hård på Extreme Sailing Series i 2014, hvor flere stærke hold har meldt deres ankomst. Både Thierry Douillard og Peter Wibroe er opsatte på at etablere sig selv på det danske hold og bygge videre på den fremgang, som SAP Extreme Sailing Team viste på serien i 2013.

Singapore bliver det første stævne på Extreme Sailing Series for danske Peter Wibroe. Han ser dog frem til at gribe den mulighed, som han har fået af Jes og Rasmus.

Peter Wibroe siger i en pressemeddelelse fra SAP-holdet i Aarhus:

”Jeg glæder mig meget til at slutte mig til holdet til det første Extreme Sailing Series stævne i Singapore. Efter vores træningsuge i Sydfrankrig har jeg fået en idé om, hvad det er, der venter mig. Det bliver udfordrende, men jeg er parat og opsat på at vise mit værd på holdet. I løbet af træningsugen viste holdet den disciplin og de rutiner, det kræver for at sejle på højeste niveau. Det vil jeg gerne være en del af. Jeg har kendt Jes og Rasmus længe, men jeg har mest sejlet imod dem (i matchrace). Så det er en stor mulighed og meget sjovt endelig at få lov til at sejle sammen med dem, og se hvilke resultater vi kan opnå. Niveauet er højt, og det er også det, vi sigter efter.”

Douillard:

”Jeg har altid beundret Jes og Rasmus’ drive og engagement. Deres partnerskab med SAP har været en vigtig drivkraft for deres transformation, hvilket holdets tre podieplaceringer i 2013 også bevidner. Holdet har sejlet godt og har været en stærk udfordrer på Extreme Sailing Series. Derfor jeg er også stolt over at blive en del af holdet og gøre mit til, at vi kan møde den skærpede konkurrence på serien og opnå flere gode resultater med holdet og partnerskabet med SAP.”

Rasmus Køstner:

”Vores mål er at gøre holdet og vores aktiviteter til en enestående platform for udvikling af sejlsporten. Vi mener at Thierry er indstillet på at bidrage aktivt til de mål vi har med holdet både på vandet og på land. Hans store og varierede erfaring bidrager med nye dimensioner til holdet. Peter Wibroe har bevist, at han er en værdifuld sejler for holdet. Desuden har han rødder i den base af dygtige danske sejlere, som vi er opsatte på at inkludere i vores holdopstilling.”

Jes Gram-Hansen:

”I år planlægger vi at fokusere mere af vores energi på træningstid sammen og ser frem til forhåbentligt at høste gevinsten på Extreme Sailing Series, hvor der er pres på. Holdet opnåede gode resultater sidste år. Disse resultater skal vi bygge videre på i år. Dedikationen til at indfri vores mål er intakt og vi er glade for at vores partnerskab med SAP fortsat guider holdets resultater og mål.”

content-loader
content-loader
content-loader