Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søren Dulong Andreasen er som forsvarende mester blandt favoritterne ved EM. Arkivfoto: Per Heegaard

Contender: Danske Søren Dulong Andreasen skal forsvare sin EM-titel i Warnemünde

Andreasen kan tage sin tredje EM-titel ved næste uges europamesterskaber. Også Aabenraa-sejler Jesper Armbrust kan imponere, mens Tyskland ligeledes har to skarpe kort på hånden.

Af Jon Møgelhøj, formand, Dansk Contender Klub |

Efter 18 måneder i coronaens skygge sejles der atter et stort mesterskab i Contender-klassen. Det sker, når sejlerne i næste uge dyster om EM-medaljer i Warnemünde ved den tyske Østersøkyst.

Med tysk præcision og tilrettelæggelse af stævnet er det et både godt og sikkert stævne, der venter i horisonten. 

Armbrust kan forvandle bronze til guld

Oprindeligt skulle stævnet have tjent som VM, men grundet rejserestriktioner for ikke-EU-borgere er det nu lavet om til et EM. Sidst, der blev sejlet EM, var i 2018 på Gardasøen, hvor danskeren Søren Dulong Andreasen vandt sin anden EM-guldmedalje. 

Til dette års EM deltager tre danskere – Jesper Armbrust fra Aabenraa, aarhusianeren Henning Wermuth og naturligvis den forsvarende europamester, Søren Dulong Andreasen fra Hellerup.

Foruden Andreasen må også Jesper Armbrust nævnes blandt favoritterne. Armbrust har stadig til gode at vinde et af de helt store stævner, men har bronzemedaljer fra både VM og EM liggende derhjemme.

For Andreasen hænger EM-guldet allerede i hjemmet, mens også en VM-titel er i hus. I år har sejleren sågar muligheden for at vinde sit tredje EM. Den første EM-guldmedalje vandt han i samme farvand, da der blev sejlet i nabobyen Külungsborn i 2014. 

Tysk fordel

Udover de to danskere må den lille tysker Max Billerbeck nævnes som en af de helt store favoritter. Han er forsvarende verdensmester efter sejren i 2019 i Quiberon i Frankrig, og er noget af en letvejrsspecialist.

Skulle det blive blæsevejr i EM-ugen, har tyskerne også en god mesterskabskandidat i Christoph Homeier, som ligesom Danmarks Jesper Armbrust har en bronzemedalje som bedste resultat. Derudover bliver det spændende at se André Budzien i Contenderjollen, som han er hoppet over i efter mange internationale mesterskaber i OK- og Finnjolle. 

Skal man lægge noget i langtidsvejrudsigten, bliver det lige forhold til Max Billerbeck, da der loves vind i den lette ende. Som dansker kan man håbe, at det ikke holder gennem hele stævnet, for en af Søren Andreasens styrker er at være med helt fremme i alt slags vejr, så stævner med skiftende forhold er guf for den danske, forsvarende europamester. 

Om Contenderjollen
Contenderjollen er en hurtig én-mands-jolle med trapez. Båden blev oprindelig designet af Ben Lexcen i 1968 (manden, der også tegnede Americas Cup-vinderbåden ”Australia II” i 1983, red.).

Med trapez fremfor hængestropper kan båden sejles af et større spænd af sejlere – fra de lette til de helt tunge drenge og både unge og gamle. I Danmark er omkring 30 aktive joller, imens klassen syd for grænsen er kæmpestor med flere hundrede sejlere. 

content-loader
content-loader
content-loader