Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jesper Armbrust har haft god grund til at knytte næverne ved EM i Contender. Foto: German Contender Association

EM-håbet lever: Danske Jesper Armbrust fører Contendernes europamesterskab

Forhåndsfavoritten, tyske Max Billerbeck, må overlade førertrøjen til den danske sejler, der indledte EM-stævnet i Tyskland med to førstepladser. Søren Dulong Andreasen fra Hellerup er på tredjepladsen.

Af Jon Møgelhøj, formand, Dansk Contender Klub |

Mens chancen for at vinde EM i fodbold onsdag aften blev slukket på Wembley, lever EM-håbet i bedste velgående i Contender-klassen. 

Det er den dygtige Aabenraa-sejler Jesper Armbrust, der holder liv i EM-flammen, efter at han startede Contendernes europamesterskab med to førstepladser. 

Siden er fulgt en 5-(9)-3-serie, hvilket er nok til at fastholde førstepladsen foran den tyske favorit, Max Billerbeck.

Armbrust mest stabil

De tyske EM-sejladser blev indledt tirsdag med to sejladser i mellemluft og to danske prikker. I mangel på vind lykkes det til gengæld ikke at gennemføre nogen sejladser onsdag, hvorfor der torsdag blev sejlet tre sejladser.

Mens flere af de dygtige sejlere har lavet både gode og dårlige resultater i løbet af stævnet, har Jesper Armbrust formået at finde den stabile form i Tyskland. Faktisk er Armbrust den eneste sejler med en forholdsvis stabil serie udelukkende bestående af top-10-sejladser.

De to resterende podiesejlere - den nuværende verdensmester, tyskeren Max Billerbeck og den forsvarende europamester Søren Dulong Andreasen fra Hellerup - har begge en lidt tungere sejlads i deres fratrækkere. 

VM blev til EM

Set med danske øjne er der derfor nok at juble over i Warnemümde på den tyske nordkyst, der i år sætter rammen for mesterskabet for de 79 deltagere.

Oprindeligt var stævnet planlagt som et VM, men grundet indrejserestriktioner for ikke-EU-borgere blev det lavet om til et EM. Der er deltagere fra otte lande - herunder som nævnt to danskere. 

Der er planlagt to sejladser fredag og to sejladser lørdag før en europamester kåres. 

Se de foreløbige EM-resultater her.

content-loader
content-loader
content-loader